Dreun voor AZ: club moet 5 miljoen betalen

Foto: Dreun voor AZ: club moet 5 miljoen betalen

Een serieuze tegenvaller voor AZ, dat vandaag te horen heeft gekregen dat het de zaak rond het ingestorte dak heeft verloren. Bouwconcern BAM heeft van de rechter gelijk gekregen, al spant AZ nog wel een bodemprocedure die het ‘vol vertrouwen’ ingaat. Mocht die alsnog gewonnen worden, scheelt dat de club een beslaglegging van vijf miljoen euro.

De Telegraaf schrijft: “De zaak gaat over een miljoenenclaim richting AZ. Nadat het dak van het AFAS Stadion in 2019 instortte kreeg BAM de klus om een nieuw dak te maken. Daarmee was in totaal meer dan 20 miljoen euro gemoeid. Maar het bouwconcern leverde het dak uiteindelijk maanden later af dan gepland. AZ wilde daarom niet het volledige bedrag betalen en wees op een speciale kortingsregeling in het contract.”

Miljoenengeschil

BAM was het daar echter niet mee eens. “Zij zeiden dat niet aan de voorwaarden voor de regeling was voldaan omdat de vertraging niet kwam door de bouwer zelf, maar doordat langer moest worden gewacht op de goedkeuring van constructietekeningen en bepaalde berekeningen. Inclusief rente en andere kosten zou er nog zo’n 5 miljoen euro overgemaakt moeten worden.”

De Telegraaf besluit: “Of BAM daadwerkelijk beslag gaat leggen op bezittingen van AZ valt overigens nog te bezien. Om welke bezittingen het precies gaat wil advocaat Mark Littooij van de bouwer ook niet zeggen. Volgens Littooij gaat het eigenlijk meer om een middel om de club tot betaling te bewegen. Nu de zaak al uitgebreid in de media is geweest is het verrassingseffect van een beslaglegging er volgens hem ook al een beetje af. Dat zou AZ de gelegenheid geven om tijdig maatregelen te treffen. Een voorbeeld is het leeghalen van een bankrekening zodat een beslaglegging daarop weinig effect heeft.”

TIP: Scoren België en Nederland drie doelpunten of meer? De odd is 2.43!

Terechte uitspraak?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie