‘Dreun voor Mo Ihattaren’

Foto: ‘Dreun voor Mo Ihattaren’

ESPNcommentator Vincent Schildkamp is boos over de uitspraken die psychiater Bram Bakker heeft gedaan aan het adres van Mohammed Ihattaren. Bakker vertelde in het Algemeen Dagblad dat hij verwacht dat Ihattaren over een half jaar in Oranje speelt. Schildkamp stelt dat er daardoor weer onnodig veel druk op de schouders van Ihattaren rust.

Schildkamp hekelt verwachtingspatroon voor Ihattaren

RKC Waalwijk legde Ihattaren onlangs vast, die hoopt zijn laatste kans te kunnen grijpen in het betaalde voetbal. In het Algemeen Dagblad vertelde Bakker laaiend enthousiast te zijn over de aanstaande rentree van de aanvallende middenvelder. “Deze jongen is 22 jaar en gaat een sensatie worden op de Nederlandse velden. Ja, daar mag je mij best op afrekenen straks. Niemand weet hoe dit afloopt, maar we hebben het over iemand met exceptioneel veel talent. Zó veel dat hij over een half jaar weer in Oranje kan staan.”

Schildkamp zegt zich bij het Sportforum op NPO Radio 1 ‘ongelooflijk gestoord’ te hebben aan de uitspraken van Bakker. “Een aandachtszieke man, die roept dat Ihattaren binnen een half jaar in het Nederlands elftal kan staan. Dan denk ik: hij zit in z’n begeleidingsteam en zou het beste met zo’n jongen voor hebben. Sorry voor de woorden, maar iedere janlul kan toch bedenken dat hij daar niet mee geholpen is?! Als een psycholoog dat soort dingen in de krant gaat roepen.”

Verwachtingspatroon te hoog voor Ihattaren

De voetbalverslaggever stelt dat de druk daardoor onnodig hoog wordt voor Ihattaren. “Nu ook Henk Fraser weer, die eroverheen gaat: Hij is verder dan iedereen denkt. Weer dat verwachtingspatroon opschroeven voor een jongen die twee en een half jaar niet gespeeld heeft en bovendien al drie jaar lang mentaal een wrak is. Hij is op jonge leeftijd zijn vader verloren. Dat heeft er op een verschrikkelijke wijze bij hem ingehakt. En bij de eerste de beste scheet, dat hij weer aan een contract van RKC Waalwijk kan ruiken, duikt er een legertje communicatietypes en psychologen op die hem gaan adviseren wat hij allemaal moet doen. Ik vind het echt verschrikkelijk. Ik hoop dat die jongen écht gelukkig wordt, en of hij weer gaat voetballen zal me eerlijk gezegd een zorg zijn.”

Zie jij Ihattaren Oranje halen?

  • Ja, gaat hem lukken
  • Nee, gaat hem niet lukken
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:26
24+
‘Verrassende wending in Ajax-opstelling’
15:11
24+
Farioli meldt volgend blessuregeval bij Ajax: “Mist Besiktas”
14:55
60+
‘Ontslag voor ‘Feyenoord-tweetal”
14:40
137+
Dit prijzengeld kunnen Ajax, AZ en FC Twente in de Europa League opstrijken
14:25
16+
Merel Ek pleit voor ‘controversiële’ VI-bargast
14:10
101+
Feyenoord pakt uit: “Waanzinnig”
14:00
48+
Justitie moet doorpakken na doodsbedreigingen profvoetballer
13:50
67+
‘Wéér Vandaag Inside-botsing’
13:40
69+
Potentie van Ibrahim Sadiq laat AZ dromen
13:25
19+
Martens tempert AZ-euforie: “Dan worden alle vrouwen boos”
13:10
306+
‘Dreun voor Mo Ihattaren’
12:48
32+
Ajax-killer hoopt op nieuw sprookje: ‘Niet eerder meegemaakt’
12:33
273+
‘Opmerkelijke kleedkamer-ingreep Farioli bij Ajax’
12:16
26+
“Ik droom ervan om in de Johan Cruijff Arena te spelen”
12:00
282+
Back-probleem doemt op bij Feyenoord
11:48
278+
‘Eerste ontslag Eredivisie-trainer binnen drie weken een feit’
11:45
63+
AZ wakker geschud voor Europa League: ‘Een lot uit de loterij’
11:34
51+
Varane (31) stopt per direct, kondigt gelijk nieuw avontuur aan
11:22
601+
Te Kloese doet opvallende Hwang-onthulling
11:06
126+
Ajax-onbegrip verbaast Hans Kraaij: ‘Kan goed op 12 spelen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie