Driessen haalt uit: ‘Alles boycotten waar hij mee te maken heeft’

Foto: Driessen haalt uit: ‘Alles boycotten waar hij mee te maken heeft’

Valentijn Driessen heeft in een nieuwe column voor De Telegraaf korte metten gemaakt met Luis Rubiales, de Spaanse bondsvoorzitter die zich schuldig maakte aan een ongewilde kus op de mond van sterspeelster Jenni Hermoso. Alles over de rel rond de kus lees je hier.

‘Neem afstand van hem en boycot alles waarmee hij te maken heeft’

Rubiales weigerde ondanks de ophef op te stappen, maar de FIFA heeft hem nu voor 90 dagen geschorst en de Spaanse regering zoekt naar een aanknopingspunt om Rubiales zelf af te mogen zetten. Wat de uitkomst van dat onderzoek ook mag worden, Driessen vindt dat we alle handen van Rubiales af moeten trekken. “Of het gaat om geld of trots; laat hem eerst vertrekken, neem afstand van hem en boycot alles waarmee hij te maken heeft.”

“Zoals alle internationals van wereldkampioen Spanje inmiddels hebben gedaan, evenals het overgrote deel van de staf van de wereldkampioen en zelfs bondscoach Jorge Vilda. Hij bleef lang loyaal aan de voorzitter, die hem eerder steunde ondanks een spelersopstand”, gaat Driessen verder.

‘Laat het de kus des doods zijn’

“Uiteindelijk besefte ook de zwaar door zijn internationals bekritiseerde Vilda dat hier meer aan de hand is dan een sportgerelateerd incident. Hier is een maatschappelijk probleem aan de oppervlakte gekomen waar een eind aan moet worden gemaakt. In Spanje, maar net zo goed in andere landen met zichtbaar en onzichtbaar seksisme.”

“Als alle consternatie ervoor zorgt dat er geen ruimte meer is voor mannetjes als Rubiales, dan zullen zelfs de wereldkampioenen van Spanje het accepteren dat hun wereldtitel en fantastische spel zijn overschaduwd door de kus. Laat het daarom Rubiales’ kus des doods zijn geweest”, roept Driessen tot slot op.

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
875+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie