Driessen wijst Ten Hag-zondebok aan: ‘In je hok blijven!’

Foto: Driessen wijst Ten Hag-zondebok aan: ‘In je hok blijven!’

Volgens Valentijn Driessen is Erik Ten Hag niet alleen zelf schuldig aan zijn ontslag bij Manchester United. De voetbalverslaggever van De Telegraaf stelde maandagavond tijdens Vandaag Inside dat ook assistent René Hake een en ander aan te rekenen valt.

Valentijn Driessen benoemt in Vandaag Inside dubieuze rol van René Hake rondom ontslag Erik Ten Hag

Eerder op de maandag maakte Manchester United het vertrek van Erik Ten Hag bekend. De Nederlandse oefenmeester was bezig aan zijn derde seizoen bij The Red Devils, maar maakte totaal geen indruk. Tijdens Vandaag Inside werd de tumultueuze periode van de 54-jarige coach besproken. Valentijn Driessen had opvallende woorden over voor assistent-trainer René Hake.

Nadat Driessen zelf zei dat Xavi Hernández de beoogde opvolger van Ten Hag is, opperde presentator Wilfred Genee een gewaagde combinatie. “Xavi-Hake… Ik weet niet hoor?” Daarop ging de Telegraaf-reporter los. “FC Twente speelde daar (in de Europa League, red.) en toen gaf hij op het trainingscomplex een interview. Van: ‘Ik ben de grote baas op het trainingsveld.’ Dat is natuurlijk heel raar en moet je gewoon niet doen. Je moet gewoon in jouw hok blijven.”

Johan Derksen snapte wel waar dat gedrag vandaan kwam. “Die jongen had nooit durven dromen dat hij op het trainingsveld bij Manchester United zou uitkomen.” Driessen deed er nog een schepje bovenop: “En zeker niet dat hij zoveel geld zou verdienen.” René van der Gijp haalde zoals gewoonlijk uit met een grap: “Ja, als terreinknecht, maar niet als trainer.” Ruud van Nistelrooij neemt de taken van Ten Hag tijdelijk over als interim-hoofdtrainer.

Had Ten Hag Hake erbij moeten nemen bij United?

  • Ja, jezelf omringen met bekenden is normaal
  • Nee, Hake is niet van het niveau United
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie