Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Engeland
10 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Driessen, Van der Gijp en Derksen kraken ‘idiote’ Oranje-geste

Foto: Driessen, Van der Gijp en Derksen kraken ‘idiote’ Oranje-geste

Valentijn Driessen vindt het verbazingwekkend dat er plannen zijn om Nederland ook te huldigen als men tweede wordt op het EK. Dat gebeurde ook in 2010 toen Oranje destijds de finale verloor van Spanje en ook als tweede eindigde. Driessen en de mannen van Vandaag Inside Oranje noemen het complete waanzin.

Driessen, Van der Gijp en Derksen laken plan Oranje-huldiging bij tweede plek op EK

“Toevallig sprak ik gisteren Marianne van Leeuwen, de directeur van de KNVB”, begint Driessen tegenover SBS6. “Die zei dat er een huldiging op het programma stond als het Nederlands elftal tweede wordt. Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch heen om te winnen?”

Volgens Driessen deelde Van Leeuwen zijn mening. ‘Daar ben ik ook niet voor, daar gaan we niet aan beginnen. Maar de gemeente Amsterdam stelt alles in het werk’, zou Van Leeuwen gezegd hebben volgens Driessen. De voetbaljournalist begrijpt er echt helemaal niks van. “Voor een rondvaart! Als tweede! Dan ga je het water toch niet op, kom op. Ik denk niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, ook niet als je de finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen.”

René van der Gijp stelt aan tafel bij Vandaag Inside Oranje het ook een ridicuul idee te vinden. “Als je tweede wordt, moet je niet met een rondvaartboot door Amsterdam gaan.” Ook Johan Derksen laakt het idee. “Als speler ga je dan toch ook niet op zo’n boot staan?”

Moet Nederland ook gehuldigd worden bij een tweede plek?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie