Driessen ziet potentiële toptrainer in Eredivisie rondlopen: “Geen meeloper”

Foto: Driessen ziet potentiële toptrainer in Eredivisie rondlopen: “Geen meeloper”

Robin van Persie kreeg van alle kanten kritiek na de 9-1 nederlaag van SC Heerenveen tegen AZ. De oefenmeester vertelde na afloop van de wedstrijd dat je altijd wel tegen ‘een hobbel’ aanloopt en er niet te zwaar aan getild moet worden. Van Persie krijgt bijval van Valentijn Driessen.

Driessen prijst optreden Van Persie en voorziet grote toekomst

Driessen is van mening dat Van Persie een goede indruk maakte voor de camera na afloop van de enorme nederlaag. “Na afloop van het zware verlies maakte Van Persie voor de camera van ESPN een strijdvaardige indruk. Geen seconde viel iets van twijfel over zijn voetbalvisie te bespeuren”, stelt de journalist in zijn column in De Telegraaf.

Wel plaatst Driessen een kleine kanttekening. “Dat brengt ook afbreukrisico met zich mee en daarom is het mooi om te zien dat hij zich het idealisme permitteert, ongeacht de gevolgen.” Van Persie moet volgens Driessen zich echter niet van de wijs laten brengen. “Hij zal geen krimp moeten geven. Om zijn proces te beschermen, moet hij als boegbeeld de klappen incasseren.”

Toptrainer schuilt in Van Persie

Volgens Driessen moet Van Persie zijn lessen als topspeler nu in de praktijk brengen om deze ‘hobbel’ te nemen. “De toekomst zal uitwijzen of Van Persie het met zijn eigen ideeën redt als trainer-coach. Belangrijk zal daarbij zijn of beleidsbepalers pal voor hem en zijn voetbalvisie durven te blijven staan in roerige tijden. Dat zal moeten. Van Persie is geen meeloper. Hij bezit de persoonlijkheid om de uitzondering te durven zijn en de veilige weg van de massa te mijden.”

Het zou volgen Driessen dan ook geweldig zijn als Van Persie in de absolute top komt te werken. “Want krijgt Van Persie ooit de kans om zijn filosofie in de praktijk te brengen met spelers die de kwaliteiten bezitten om zijn ideeën op topniveau in praktijk te brengen, dan kan hij zomaar de uitzondering zijn en als voormalig topspeler een topcoach worden.”

Denk jij dat Van Persie de absolute top gaat halen als trainer?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
455+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie