Driessen voorspelt drietal nieuwe Oranje-leiders

Foto: Driessen voorspelt drietal nieuwe Oranje-leiders

Bondscoach Ronald Koeman moet een nieuwe aanvoerder aanwijzen voor de wedstrijd tegen Duitsland nu Virgil van Dijk afwezig is door een schorsing. Valentijn Driessen denkt wel te weten welke Oranje-internationals de band kunnen overnemen van de routinier van Liverpool.

Driessen wijst potentiële Oranje-leiders aan

In een video-item van De Telegraaf stelt Driessen dat Van Dijk zeker gemist zal worden bij Oranje. “Ja, sowieso. Hij is natuurlijk niet voor niets de aanvoerder. We moeten eerlijk zijn, op het EK speelde hij niet denderend en toen heeft hij heel veel kritiek over zich uitgestort gekregen. Nadat Slot is binnengekomen bij Liverpool is dat allemaal een stuk beter en ik vind hem ook tegen Hongarije gewoon goed spelen. Het is gewoon weer de ouderwetse Virgil van Dijk, die ga je missen.”

Volgens de voetbaljournalist doet Koeman er verstandig aan om verder niet te veel te wijzigen achterin. “Helemaal als Stefan de Vrij ook ontbreekt, dan mis je de complete as van de verdediging. Dat laat zich altijd voelen, zeker tegen een sterke tegenstander als Duitsland.” Diezelfde De Vrij kan ook de aanvoerdersband van Van Dijk overnemen vindt Driessen. “Stefan de Vrij is een rustige jongen. Dat is niet een jongen die voorop loopt, maar daar heeft wel iedereen veel respect voor, en hij doet het iedere keer gewoon goed, ook op het EK.”

Dumfries en Gakpo kandidaat voor aanvoerderschap Oranje

De Vrij is volgens Driessen niet de enige kandidaat om de band te dragen. “Denzel Dumfries is iemand die mensen mee kan krijgen, die gaf ook aan dat hij meer energie had moeten leveren tegen Hongarije. Nou, dat is de taak van iemand die een leidersrol speelt.” Daarnaast wijst de voetbaljournalist nog een andere Oranje-international aan. “Koeman gaf aan dat Gakpo ook wel iemand is die in de toekomst leiding kan geven. Dat is een hele stabiele jongen, een persoonlijkheid. Iemand die nooit gekke dingen doet of zegt en altijd presteert in het Nederlands elftal. Dat kan in de toekomst zeker iemand zijn die een leidende rol kan gaan vertolken.”

Wie moet de band dragen?

  • De Vrij
  • Van Dijk
  • Gakpo
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie