Droomdebuut voor Zirkzee in Manchester

Manchester United is er vrijdagavond in geslaagd om het Premier League-seizoen te openen met een zege op Fulham. Op het eigen Old Trafford hadden de manschappen van Erik ten Hag het zwaar, maar alsnog maakte men in de slotfase het bevrijdende doelpunt: 1-0. Joshua Zirkzee nam de heldenrol op zich.

Erik ten Hag met Manchester United United langs Fulham

Manchester United haalde deze week Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt op bij Bayern München. Eerstgenoemde begon meteen in de basis, waar de centrale verdediger op de bank mocht plaatsnemen. Hij werd daar omringd door spelers als Antony en de eveneens nieuw aangetrokken Zirkzee.

Het seizoen 2023-2024 verliep voor Manchester United dramatisch qua Premier League-prestaties (achtste). Ten Hag waarschuwde deze week ook al dat zijn team er nog niet top op staat. Dat bleek ook wel in de eerste helft. Kenny Tete deed zijn landgenoot zelfs bijna pijn, maar de Fulham-back vond doelman André Onana op zijn weg.

Debuut Zirkzee en De Ligt

In de tweede helft verbeterde het niveau van de wedstrijd nauwelijks. Fulham slaagde er weliswaar in om regelmatig speldenprikjes uit te delen, ware het niet dat Onana zijn doel schoon wist te houden. Manchester United bleef daarentegen worstelen met het eigen spelniveau.

Gaandeweg de tweede helft vielen De Ligt en Zirkzee in namens United. Een goede beslissing van Ten Hag. Laatstgenoemde besliste de wedstrijd in de 87ste minuut op aangeven van Alejandro Garnacho.