Dubbel drama treft Roda JC

Foto: Dubbel drama treft Roda JC

Keuken Kampioen Divisie-club Roda JC is sportief gezien getroffen door een dubbel drama: in een tijdsbestek van vier dagen liepen doelman Koen Bucker en linksback Koen Jansen een kwetsuur op die hen waarschijnlijk maandenlang buitenspel zet. En het gaat al zo dramatisch bij Roda in het begin van het seizoen.

Inside: geplaagd Roda JC ook nog op zoek naar nieuwe doelman

De van PSV overgekomen Jansen viel afgelopen maandagavond tijdens het 0-0 gelijkspel op bezoek bij Cambuur uit. De twintiger was meteen in tranen, omdat hij tijdens zijn tijd in Eindhoven al eens getroffen was door een zware knieblessure. In de voorbereiding op het huidige seizoen leek hij overigens ook al het haasje te zijn, maar toen viel de blessure uiteindelijk mee.

Klap voor hele selectie

Na de grote pech in Friesland helaas voor het jonge talent dus niet. Trainer Bas Sibum vond het lot voor Jansen verschrikkelijk, kon het nieuwe drama voor Jansen na het gelijkspel in Leeuwarden “niet met woorden vatten.” De Limburgers werden echter getroffen door nóg een grote klap: doelman Koen Bucker raakte vorige week vrijdag in Emmen ernstig geblesseerd.

De keeper verstapte zich bij het vieren van Roda’s openingsdoelpunt in die wedstrijd. Roda denkt dat de sluitpost pas volgend jaar weer terug zal gaan keren op het trainingsveld. Bucker was overigens vorig seizoen ook al geruime tijd uit de roulatie, toen hij een zware kwetsuur aan zijn arm opliep. Opmerkelijk genoeg gebeurde dat toentertijd ook op het veld van FC Emmen, waarna Roda Calvin Raatsie huurde van FC Utrecht.

Koen Jansen gaat op brancard in tranen van het veld nadat hij een zware blessure heeft opgelopen tegen SC Cambuur.

Duitse doelman Treichel moet direct Bucker vervangen

Terug naar nu: twee keer een ‘Koen’ die dus in de lappenmand ligt. Roda krijgt ermee te maken en moet gaan proberen om deze tegenslagen zo als mogelijk te gaan opvangen. Als vervanger van Bucker moet de bij de beloften van het Duitse FC Schalke 04 weggehaalde Justin Treichel zijn mannetje onder de lat staan.

Iets wat hij overigens tijdens het treffen met het Cambuur van geplaagd trainer Henk de Jong al met verve deed, door na nauwelijks drie minuten een strafschop te stoppen en ook de rest van de wedstrijd zijn doel schoon te houden. Vervanger voor Koen Jansen op de linksbackpositie van Roda zou de van het Duitse Heidenheim overgekomen Tim Kother kunnen zijn.

Hoop op winst in derby

Overigens is de kans heel groot dat de Kerkradenaren nog een extra doelman gaan vastleggen. Roda, dat tot nu toe met zes punten uit evenzoveel wedstrijden een matige competitiestart kende, heeft extra geen al te hoog spelersbudget ter beschikking na de afgelopen transferwindow. Gekeken wordt door de technische top naar een transfervrije speler die de Limburgse club de komende maanden kan komen helpen.

Veel tijd om lang te treuren over de personele problematiek heeft Roda JC echter niet, want dé derby van Zuid-Limburg staat namelijk op het programma. In het eigen Parkstad Limburg Stadion komt komende zaterdag (aanvang 16.30 uur) provinciegenoot en aartsrivaal MVV op bezoek. Van oudsher is dit duel een clash die gaat om eergevoel, dat zeker bij de fans van beide clubs heel erg leeft.

Roda zou met een eerste thuiszege dit seizoen de pijn van de twee grote blessures binnen de spelersgroep enigszins kunnen verzachten. Waardoor de Sibum-formatie op de ranglijst wat meer een beetje naar boven kan gaan kijken. Want die droom, promoveren naar de Eredivisie, is er in Kerkrade nog altijd ondanks de slechte competitiestart.

Gaat Roda JC dit drama te boven komen en meedoen om promotie?

  • Ja
  • Nee
334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:30
2+
Ex-Arsenalspits opgepakt voor drugssmokkel op vliegveld
11:50
40+
Perez niet overtuigd van Ajacied: ‘Ajax moet hem verkopen’
11:34
1065+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske volgt Slot
11:30
72+
‘Van Bronckhorst aast met Besiktas op PSV’er’
11:24
80+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
11:15
16+
Kun je Slot en Priske vergelijken? “Mensen gaan ervan uit dat…”
11:00
140+
Klaassen de grote man bij terugkeer in ArenA
10:59
155+
‘Nieuw drama Frenkie de Jong en Barcelona’
10:50
15+
Feyenoord stoomt fans klaar voor eerste CL-duel: ‘This is us’
10:30
28+
‘Ten Hag bereidt slimme zet voor’
10:15
56+
Gaan profspelers binnenkort staken? “Niemand luistert naar ons”
10:00
21+
‘Pummy’ de Feyenoorder voor eeuwig opgetekend
09:50
149+
Lof voor ‘fris’ Ajax: ‘Zon begint weer te schijnen’
09:30
82+
Ticketchaos bij Feyenoord zorgt voor stress bij fans, Champions League-avond in ‘gevaar’?
09:25
99+
Priske neemt rigoureuze Feyenoord-maatregel
09:15
134+
‘Liverpool-weigeraar heeft spijt, wil alsnog transfer maken’
08:53
32+
Baas was niet bezig met vertrek bij Ajax: ‘Niet door mijn hoofd gespookt’
08:15
125+
Klaassen verrast door reactie Ajax-publiek: ‘Dit had ik niet kunnen bedenken’
07:50
487+
Dit is de reden dat PSV Perisic naar Eindhoven haalt
07:30
1484+
‘Oorlog tussen Van der Gijp en Gordon bereikt nieuw kookpunt’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie