‘Duidelijke Antony-boodschap voor Ajax’

Foto: ‘Duidelijke Antony-boodschap voor Ajax’

Antony is de voorbije dagen in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. Van een permanente hereniging in Amsterdam lijkt in ieder geval geen sprake.

Manchester United wil 47 miljoen euro voor Antony

Volgens eerdere geruchten wil Manchester United deze winter meewerken aan een verhuurperiode van Antony. De Braziliaanse aanvaller zou bij verschillende clubs in beeld zijn, waaronder Ajax. De Amsterdammers kunnen een extra buitenspeler goed gebruiken en lijken niet in staat om in januari een forse transfersom te betalen.

Een hoge transfersom zal nodig zijn om Antony definitief aan de selectie toe te voegen. Volgens The Daily Mail hoopt Manchester United nog zo’n 47 miljoen euro te verdienen aan de Braziliaanse aanvaller. Dat zou niet alleen een verpulvering van het transferrecord betekenen, maar past ook nog eens totaal niet in de financiële realiteit.

Zelfs huurdeal ver weg

Mocht Antony in januari terugkeren naar Ajax, dan gaat het dus om een optie voor de korte termijn. Zelfs dat is volgens Bart Sanders mogelijk al een brug te ver. In de Pantelic Podcast stelt hij: “Manchester United zal dit toch ook nooit doen vanuit gezichtsverliesperspectief. Je staat als club toch volledig voor lul als je iemand voor honderd miljoen euro haalt en twee jaar later ga je hem terug verhuren aan zijn oude club.”

“Dat is toch gezichtsverlies van de bovenste plank?”, zo vraagt Sanders zich af. “Hij kan toch ook makkelijk naar FC Porto, Benfica, Wolverhampton… Er zijn genoeg andere teams. Antony heeft het bij Manchester United natuurlijk heel matig gedaan, maar hij heeft zich in het jaar dat Ajax zes groepswedstrijden won in de Champions League ook gewoon laten zien.”

Zie jij Antony nog terugkeren bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
403+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie