Duitse euforie over Geertruida-transfer: “Topaanwinst”

Foto: Duitse euforie over Geertruida-transfer: “Topaanwinst”

Lutsharel Geertruida maakte op de valreep nog de overstap naar RB Leipzig. De Duitse topclub tikte een bedrag van 25 miljoen euro af voor de multifunctionele verdediger, maar Leipzig is zeer blij met de komst van de Oranje-international. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Leipzig in nopjes met Geertruida-transfer

De 24-jarige verdediger genoot ook belangstelling van Aston Villa, maar koos voor een overgang naar Leipzig. Daar heeft Geertruida een contract getekend tot medio 2029. Volgens technisch directeur Marcel Schäfer een geweldige aankoop. “We zijn erg blij dat we deze zomer nog een topaanwinst binnen hebben gehaald”, vertelt Schäfer op de clubkanalen.

“Geertruida zal ons meteen helpen met zijn sportieve kwaliteiten. Bovendien volgen we met zijn aanstelling consequent de weg om spelers met een groot potentieel naar Leipzig te halen”, vervolgt de technisch directeur, die stelt dat Leipzig een uitstekende professional heeft weten te strikken. “Hij won in Rotterdam verschillende titels als leider van het team, is volwassen geworden en werd Nederlands international. Daarnaast heeft hij een zeer goede houding en een voorbeeldig karakter. Dat blijkt uit het feit dat Lutsharel geduldig op deze kans wachtte tot het einde van de transferperiode. We wilden hem al eerder halen, maar nu is het met een tweede poging gelukt. Hij wilde zelf alleen RB Leipzig als volgende stap.”

De technisch directeur ziet daarnaast nog een groot pluspunt bij Geertruida. “Hij is een zeer flexibele speler die als centrale verdediger, in een drie- én viermansverdediging, en als rechtsback uit de voeten kan. Ook kunnen we hem op zes inzetten.”

Gaat Geertruida slagen bij Leipzig?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie