Duitse media valt over ‘verbazingwekkende’ Koeman

Foto: Duitse media valt over ‘verbazingwekkende’ Koeman

De Duitse media hebben zich massaal verwonderd over uitspraken van Ronald Koeman aan het adres van Duits international Jonathan Tah. De verdediger had het zichtbaar moeilijk met de ijzersterk spelende Brian Brobbey. Dat vond ook Koeman, die van mening was dat de verdediger te laat op de bon werd geslingerd.

Uitspraken Koeman over Tah vallen slecht in Duitse media

“Ik vond Brobbey vanavond ook supersterk, goed. Verdediger Tah had natuurlijk aan alle kanten problemen, heeft vele overtredingen moeten maken”, vertelde Koeman tegenover de aanwezige media op de persconferentie. De keuzeheer van Oranje stipte vervolgens ook nog aan dat Tah pas bij zijn zesde vergrijp een gele kaart kreeg.

Julian Nagelsmann kon zich wel vinden in de woorden van Koeman, die besloot om Tah in de rust van het veld te halen. “Jonathan had het lastig na zijn vroege gele kaart.” Het Duitse BILD vond de woorden van Koeman echter opmerkelijk. “Plotseling praat de coach van Nederland over Tah. De centrale verdediger had zeker niet zijn beste avond.”

Koeman neemt Tah de maat

De krant begreep echter niet goed waarom Koeman Tah nog de maat nam. “Dat een coach zó duidelijk spreekt over een speler van een ander team en hem vervolgens ook nog eens sportief bekritiseert, is verbazingwekkend.” Toch vindt BILD het ook bij Koeman passen. “Koeman staat bekend om het hebben van een duidelijke mening én het uiten daarvan.” De krant haalde vervolgens het voorbeeld met Steven Bergwijn aan, die min of meer te horen kreeg dat hij niet meer in aanmerking komt voor Oranje na zijn transfer naar Al-Ittihad.

Mag Koeman dat gewoon zeggen?

  • Ja, geen probleem
  • Nee, moet die niet doen
557+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie