Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Duitsland grijpt groepswinst, Hongarije blijft dromen

Duitsland is er zondagavond ternauwernood in geslaagd om Groep A te winnen. De EK-gastheer wist in extra tijd de 1-1 te maken tegen Zwitserland en sluit daardoor als nummer één af.

Zwitserland verspeelt groepswinst EK in blessuretijd

Met zes punten was Duitsland al zeker van de achtste finale, maar de groepswinst was ook een serieus doel. Bondscoach Julian Nagelsmann koos dan ook voor dezelfde elf als tegen Schotland (5-1) en Hongarije (2-0). Robert Andrich bekroonde dat vertrouwen bijna met een doelpunt, maar zijn schot trof net geen doel. Enkele minuten later zette de VAR een streep door de openingstreffer van Jamal Musiala vanwege een overtreding in de aanloop.

In de 28ste minuut nam Zwitserland wel de leiding. De manschappen van bondscoach Murat Yakin veroverde de bal en lanceerde vervolgens een snelle counter. Dan Ndoye ontsnapte aan buitenspel en stuurde doelman Manuel Neuer vervolgens de verkeerde hoek in: 1-0. In Frankfurt am Main was dat ook de ruststand, waardoor de Zwitsers virtueel in het bezit waren van de groepswinst.

Duitsers slaat in extremis toe

Duitsland probeerde de achterstand na rust nog wel van het bord te krijgen. Musiala scoorde bijna alsnog, maar zijn poging eindigde op de vuisten van doelman Yann Sommer. Ook Joshua Kimmich werd van scoren afgehouden door een uiterste ingreep van Manuel Akanji. Verder bleek men niet bij machte om de opponent te laten wankelen.

Zwitserland dacht de wedstrijd vlak voor tijd te beslissen. Invaller Ruben Vargas benutte een snelle aanval, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel. In blessuretijd viel de treffer wel aan de andere kant: invaller Niclas Füllkrug bewees zijn meerwaarde door de 1-1 binnen te knikken.

Scoreverloop: 1-0 (28′) D. Ndoye, 1-1 (90′) N. Füllkrug

Hongarije blijft dromen

Hongarije mag blijven dromen van een vervolg op het EK. In extremis wist men Schotland te verslaan (0-1), waardoor men in de race blijft om één van de beste nummers drie te worden. Pas in de loop van de komende dagen moet duidelijk worden of dat voldoende is.

Schotland en Hongarije moesten winnen om door te komen, maar overtuigen deed men niet. Voor rust vielen er nauwelijks kansen te noteren. Willy Orban kopte (in buitenspelpositie?) nog wel op de lat namens de Hongaren. De 0-0 ruststand was een logische afspiegeling.

Naar incident met Varga

In de tweede helft ontstond een naar incident. Een aantal spelers van beide teams kwam in botsing met elkaar, waarbij vooral Barbabas Varga er ernstig aan toe was. Er werden zelfs doeken om de speler heen gezet om pottenkijkers het zich te belemmeren.

Schotland kreeg nog een enorme kans op de winnende treffer, maar Stuart Amstrong kreeg geen strafschop mee. De Schotten bleven aandringen, maar diep in blessuretijd werkte Kevin Csoboth de 0-1 tegen de touwen. Hongarije mag zodoende blijven hopen op een plek in de achtste finale.

Scoreverloop: 0-1 (90′) K. Csoboth