Dumfries de bitcoin: “Laten we hopen dat het met mij niet bergafwaarts gaat”

Foto: Dumfries de bitcoin: “Laten we hopen dat het met mij niet bergafwaarts gaat”

Denzel Dumfries is vooralsnog toch wel de opvallendste speler van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap. En dat legt hem geen windeieren, want opeens wordt hij in verband gebracht met onder meer Bayern München en Internazionale.

Op een digitale persconferentie zegt de vleugelverdediger over zijn prestaties: “Er zijn nog genoeg verbeterpunten, hoor. Ik kan beter positie kiezen, vooral als we de bal hebben, en ik moet meer voorzetten geven, waarvan het rendement ook omhoog mag. Maar ik ben zeker goed begonnen. Het team ook en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik mijn steentje daaraan bijdraag. Ik vind dat we het goed doen. We zitten er lekker in en moeten deze lijn zien vast te houden.”

Dumfries wil ook tegen Noord-Macedonië in actie komen: “Ik heb energie om te spelen. Het toernooi is pas net begonnen en ik heb nog energie genoeg. Natuurlijk was het een lang seizoen, maar ik wil altijd alles geven. Het is een eer Nederland te mogen vertegenwoordigen op zo’n mooi toernooi. Aan motivatie heb ik geen gebrek.” De back wordt in verband gebracht met Everton, Inter en Bayern: “Ik speel mijn eigen spel, wat ik altijd doe. Daar ben ik totaal niet mee bezig. Als jullie het niet erg vinden, focus ik me volledig op dit toernooi.”

De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport vergeleek de verdediger met de bitcoin: “In het begin vertrouwt niemand het, maar je had er maar beter in kunnen investeren.” Dumfries kan daar wel om lachen: “Dat is wel een grappige vergelijking. Cody (Gakpo, red.) heeft me ooit wat geleerd over bitcoins. Ik heb er een aantal afgeschaft, maar volgens mij gaat het op dit moment niet zo goed daarmee. Laten we hopen dat het met mij niet bergafwaarts gaat, haha.”

Mooie vergelijking?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet echt
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie