Dumfries verbaast met bizarre uitspraak na Hongarije-Nederland

Foto: Dumfries verbaast met bizarre uitspraak na Hongarije-Nederland

Denzel Dumfries kopte de 1-1 tegen de touwen om een punt te redden voor Nederland tegen Hongarije. Het Nations League-duel in Budapest leek uit te draaien op een abominabele nederlaag voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman, maar de rechtsback van Inter verzachtte de pijn. Dumfries baarde vervolgens opzien met zijn uitspraken in het interview vlak na de wedstrijd.

Dumfries spreekt over ‘punt koesteren’ na blamage in en tegen Hongarije

Na afloop van het duel in de Puskás Aréna kwam voor de verandering niet aanvoerder Virgil van Dijk – die had immers rood gehad, maar vice-aanvoerder Dumfries voor de microfoon bij NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. Die vroeg of dit een punt om te koesteren was. “Ik denk het wel, als je naar het verloop van de wedstrijd kijkt. In de eerste helft hadden we te weinig energie en duelkracht. In de omschakeling waren ze weg en maakten de 1-0”, aldus de rechtsback.

“In de tweede helft brachten we meer energie. Er was veel beweging, diepte achter hun laatste lijn. Dat lieten we in de eerste helft na”, was de conclusie. De 1-0 van Roland Sallai maakte het extra moeilijk voor Oranje. “Dan weet je dat het lastiger gaat worden. Ze gaan naar achteren hangen. In de tweede helft bewogen we meer en uiteindelijk vond ik de 1-1 terecht.”

Dumfries had bijzondere woorden over voor zijn teamgenoten na de rode kaart van Van Dijk. “Dat was veerkracht. Fantastisch hoe we dat doen met zijn allen”, prees de Inter-verdediger zijn landgenoten. Met tien man kwam het elftal van bondscoach Ronald Koeman alsnog langszij. “In mijn optiek geen tweede gele kaart voor Virgil, maar dat was een beslissing van de scheids”, zo oordeelde de vice-aanvoerder.

Complimenten naar Nederlands elftal

Om vervolgens weer terug te komen op de tien overgebleven spelers. “Complimenten naar de ploeg, hoe wij ons staande houden. Hoe we toch probeerden te vechten voor het punt. Dat is de manier waarop je succesvol wordt”, sprak Dumfries. Die kon op zijn beurt belangrijk zijn met de 1-1. “Een goede vrije trap van Cody (Gakpo, red.). Ik kop ‘m denk ik goed in en ben blij dat ik dat goaltje maak. Je komt hier natuurlijk heen voor drie punten, maar uiteindelijk is 1-1 wel terecht.”

Volgens Dumfries was het zeker nog billen knijpen op het einde. “We hebben het echter uitstekend gedaan en het punt over de streep getrokken. Of ik kan leven met één punt? Als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd”, besloot de man van de gelijkmaker.

Ben jij het eens met Dumfries, moet Nederland dit punt koesteren?

  • Ja, het is een zwaarbevochten punt
  • Nee, je had hier altijd moeten winnen
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie