Dylan Vente op weg naar PEC Zwolle

Foto: Dylan Vente op weg naar PEC Zwolle

Dylan Vente keert binnenkort terug in de Eredivisie. En met ‘binnenkort’ bedoelen we: héél erg snel. De spits van het Schotse Hibernian FC staat namelijk al klaar in de coulissen van het MAC³PARK stadion in Zwolle.

PEC Zwolle heeft nieuwe spits gevonden: Dylan Vente

Dat wil zeggen: niet letterlijk natuurlijk. Vandaag óf morgen vliegt Vente naar Nederland, waarna er bij PEC Zwolle alleen nog wat puntjes op de i zijn te zetten. Is dat eenmaal gedaan, dan kan het persbericht naar buiten: de 25-jarige nummer negen gaat dit seizoen zijn doelpuntjes proberen te maken in het MAC³PARK stadion.

Vente genoot zijn voetbalopleiding bij Feyenoord op Varkenoord, maar werd uitgeleend aan achtereenvolgens RKC Waalwijk en Roda JC. In Kerkrade maakte hij dusdanig veel indruk dat hij definitief overgenomen werd en dat vertrouwen betaalde Vente terug met 23 (in het seizoen 2021-2022) en 21 (2022-2023) doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Het zorgde voor interesse uit de Schotse Premiership.

Scoren? Dat werkt verslavend

Bij Hibernian maakte Vente vorig seizoen behoorlijk veel speelminuten (2428 in totaal), maar was hij ‘slechts’ acht keer trefzeker in 37 wedstrijden. Dat had echter óók te maken met een aangepaste positie. In het Algemeen Dagblad vertelde hij over het voetbal in Schotland en zijn eigen rol: “Er zijn nog wel clubs die alles lang spelen, maar wij spelen echt prima verzorgd voetbal. Ik speel meestal kort achter de spits. In de jeugd bij Feyenoord kreeg ik vaak al te horen dat ik een 9,5 was. Bij Roda heb ik wel gemerkt dat scoren verslavend werkt. Over mijn stats ben ik nog niet tevreden, maar over mijn spel wel. Het vertrouwen is er, dus die goals gaan ook wel komen.”

Het doet denken aan het welbekende ‘ketchup-verhaal’ van Ruud van Nistelrooij (“Het maken van doelpunten is als het op zijn kop houden van een fles ketchup. Soms moet je de fles een eeuwigheid ondersteboven houden en komt er niets, soms is er geen houden meer aan”). PEC zal hopen dat de ketchupdop er dit seizoen in Zwolle vanaf knalt.

Goede aanwinst?

  • Ja
  • Niet echt
413+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie