Eagles breidt Scandinavische enclave uit: spits met Europese ervaring gepresenteerd

Foto: Eagles breidt Scandinavische enclave uit: spits met Europese ervaring gepresenteerd

Go Ahead Eagles heeft de eerste aanwinst van deze transferperiode vastgelegd. De Deense aanvaller Sören Tengstedt komt over van Silkeborg IF. Hij tekent tot medio 2027 op de Adelaarshorst, met de optie voor een extra jaar.

Tengstedt moet Hake meer opties in de aanval geven

Eagles maakte zaterdagmiddag melding van de komst van Tengstedt. Tijdens een rustige transferwindow deed de Eredivisie-revelatie zo toch nog zaken. De 23-jarige Tengstedt moet het spitsenprobleem van René Hake oplossen. Tijdens de eerste seizoenshelft wisselde de coach geregeld tussen Victor Edvardsen en Sylla Sow in de punt van de aanval, maar geen van beiden wist een onuitwisbare indruk achter te laten. Tengstedt is een diepe spits, die ook nog op de vleugels uit de voeten kan.

Zo wordt de Scandinavische enclave bij Kowet nog wat verder uitgebreid met de vijfde spel. “Een prettige bijkomstigheid”, noemt de nieuwe Eagles-aanwinst het feit op de website van zijn nieuwe werkgever. “Het feit dat Go Ahead Eagles al een aantal Scandinavische spelers in de selectie heeft, maakt het voor mij gemakkelijker om snel onderdeel van het team te zijn.”

Rondleiding in Deventer

Met zijn landgenoot Jakob Breum bracht Tengstedt vrijdagavond al een bezoek aan Deventer. “Ik heb met Jakob wat gegeten in de stad en hij heeft me rondgeleid door Deventer. Het was vrijdagavond, dus er waren veel mensen op straat. De smalle straatjes, de restaurantjes, de gezelligheid, daar hou ik wel van.”

Voor Tengstedt is de move naar Nederland een volgende stap in zijn carrière. Hij maakte in Denemarken echter ook al het nodige mee, en heeft zelfs Europese ervaring Zo kwam hij in de Conference League uit tegen Anderlecht, West Ham United en Steaua Boekarest.

Had Eagles echt nog een spits nodig?

  • Ja, daar ontbrak het nog aan
  • Nee, hadden al veel opties
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie