Eagles slaat toe in slotseconde tegen RKC en is officieel veilig

Go Ahead Eagles heeft in extremis de winst gepakt tegen RKC Waalwijk. In het inhaalduel woensdagavond maakte de thuisploeg al een snelle wereldgoal van Michiel Kramer goed. De ervaren spits bracht de stand vervolgens in evenwicht, waarna de Deventenaren diep in de blessuretijd nog toesloegen.

Go Ahead maakte twee goals van Kramer goed

Enkele weken geleden werd het duel tussen Go Ahead en RKC nog afgelast vanwege de hevige sneeuwval, iets dat vandaag nauwelijks was voorstellen op een fraaie lenteavond. De Brabanders deden dit weekend goede zaken met een late 2-1 overwinning op FC Groningen. Michiel Kramer was uiterst belangrijk met twee treffers. Eagles kende matige optredens met nederlagen tegen Excelsior en Vitesse. De openingsfase was vanavond voor RKC. En hoe!

Op de helft van de Eagles kaatste Mats Seuntjens na acht minuten terug naar Kramer, die had gezien dat doelman Jeffrey de Lange iets te ver voor zijn doel stond. De spits aarzelde niet en kwam met een lob met precies de goede snelheid. De Lange probeerde met een katachtige sprong nog te redden, maar kwam tekort: 0-1. Wat een wereldgoal!

De gastheren bleken niet van de leg en vochten terug. Na een kwartier spelen schoot middenvelder Evert Linthorst raak in de linkerbenedenhoek: 1-1. Weer zeven minuten later boog de ploeg van René Hake de achterstand definitief om. Met een bekeken bal mikte Mats Deijl tussen de benen van Thierry Lutonda, en liet zo keeper Etienne Vaessen kansloos. Kowet kreeg mogelijkheden om erop en erover te gaan. Vooral Bobby Adekanye sprong slordig met de kansen om. Mats Seuntjens nam de bal vervolgens duidelijk met de arm mee, waardoor de bal op de stip ging. Willum Willumsson schoot slecht in: zijn inzet belandde zowel naast als over de goal. Zo bleef de marge slechts één en hield RKC hoop.

RKC maakt gelijk

In het tweede bedrijf vroeg de thuisploeg opnieuw om een strafschop, na een valpartij van Adekanye. Martin van den Kerkhof ging er echter niet in mee. RKC ging voor de gelijkmaker en die kwam er ook tien minuten na rust. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van wie andere dan Kramer. De aanvaller schoot raak, niet zo mooi als bij de eerste goal, maar wel net zo belangrijk. Het was alweer zijn vierde treffer in twee duels. Hij komt op twaalf doelpunten in dit Eredivisie-seizoen, waardoor hij gestaag stijgt op de topscorerslijst.

Eagles zet nog aan

Eagles zette vervolgens weer wat meer aan. Bas Kuipers stuitte echter op Vaessen. De doelman had even later een lange blessurebehandeling nodig, nadat hij in contact kwam met Isac Lidberg. Tijdens de zes minuten blessuretijd leek een gelijkspel onafwendbaar, al ging de thuisploeg nog op zoek naar de drie punten. In de 95ste minuut kwam Lidberg bij een hoekschop helemaal vrij. Hij kopte op de voeten van Patrick Vroegh, waarna de Zweedse spits van dichtbij kon intikken: 3-2. Zo kwam er alsnog een winnaar en wipt Eagles weer over Fortuna Sittard heen naar de elfde plaats. Rechtstreekse degradatie is nu officieel ontlopen.

Scoreverloop: 0-1 (8′) M.Kramer, 1-1 (15′) E.Linthorst, 1-2 (23′) M.Deijl, 2-2 (55′) M.Kramer, 3-2 (90+5′) I.Lidberg