Edwin de Graaf: “Ik wil volgend seizoen trainer van Roda JC blijven, de club weet dat”

Foto: Edwin de Graaf: “Ik wil volgend seizoen trainer van Roda JC blijven, de club weet dat”

Edwin de Graaf (52) wil volgend seizoen hoofdtrainer van Roda JC blijven. Dat heeft hij aan de clubleiding aangegeven, bevestigt de oud-prof tegenover SoccerNews.nl. Een interview met de voormalig middenvelder aan de vooravond van het cruciale duel van de Limburgse club in de Keuken Kampioen Divisie tegen zijn oude werkgever ADO Den Haag.

Hoe kijk je terug op je eerste maanden sinds je aanstelling in januari dit jaar als hoofdtrainer van Roda?

“Het bevalt me goed om hier te werken, maar we spelen veel te wisselvallig. De start was nog best goed, maar de laatste weken gaat het toch minder. Elke dag werken wij als technische staf hard om dingen te verbeteren, maar we missen bepaalde dingen in onze selectie anders sta je niet op de plaats op de ranglijst waar Roda nu staat. Dat was natuurlijk al vóórdat ik trainer werd, dat gebrek aan bepaalde dingen. Dan doel ik onder andere op een stukje ervaring, spelers die tot aan het gaatje willen gaan.”

De 5-1 nederlaag in de laatst gespeelde wedstrijd tegen Jong PSV was wel heel erg fors, een debacle.

“Het spel van onze ploeg verraste ons als technische staf, we dachten dat we zeker gezien de weken daarvoor verdedigend beter stonden. Maar na een dik half uur spelen was het al 3-0 voor Jong PSV, dat kan natuurlijk niet.”

Jullie staan nu op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Is er toen jij werd aangesteld als hoofdtrainer als opvolger van Jurgen Streppel door de clubleiding van Roda als eis gesteld dat Roda de play-offs móest halen?

“Dat is niet zo keihard uitgesproken, maar we hebben het er natuurlijk wél over gehad. Er is nog een aantal wedstrijden, dus we proberen nog altijd dat doel te bewerkstelligen. Maar als het niet lukt, dan zal ik daar zeker van balen.”

Je wilt volgend seizoen ook trainer blijven van Roda JC? Je contract loopt immers maar tot medio dit jaar.

“Ja, dat wil ik graag. Dit seizoen is het tweede seizoen nadat ik tot midden vorig jaar al eens bij NAC hoofdtrainer ben geweest. Maar als ik mag blijven, dan moeten er wel dingen veranderen.”

Wat bedoel je daarmee?

“Ik doel dan onder andere op dat wat ik al eerder aangaf: we missen een bepaald type spelers.

Roda heeft op dit moment nog geen technisch manager, wat vind jij daarvan?

En er zal inderdaad een technisch manager moeten komen om allerhande dingen te regelen, al heeft Jordens (Peters, algemeen directeur van Roda, red.) ook zelf op hoog niveau gevoetbald dus dat helpt wel.”

Heb je aan Jordens Peters je wens om je contract te willen verlengen kenbaar gemaakt?

“Ja, hij weet hoe ik erin sta. We hebben heel korte lijntjes met elkaar.”

Heeft wel of niet plaatsing voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie nog invloed of je contract verlengd gaat worden?

“Afgesproken is dat we na het seizoen een evaluatie zullen houden, al denk ik dat er op kortere termijn misschien ook nog een gesprek zal zijn. Buiten dit hoop ik dat de club dat Roda ondanks het wel of niet plaatsen voor de play-offs daar doorheen prikt en ook kijkt hoe ik samen met mijn staf elke dag werk bij de club.”

De wedstrijd tegen ADO Den Haag is wel heel cruciaal: jullie móeten winnen om überhaupt nog kans te kunnen maken op de play-offs.

“Dat klopt. Maar dit duel is ook een soort van revanche. Niet alleen voor de fans natuurlijk, want voor hen hebben we zeker iets goed te maken. Maar óók voor ons zelf: voor ons eigen ego bijvoorbeeld zullen we iets anders moeten laten zien dan maandag in Eindhoven.”

Moet Roda het aflopende contract van Edwin de Graaf verlengen?

  • Ja
  • Nee
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie