EK 2024: de uitslagen van dinsdag

Op dinsdag 18 juni werden er twee wedstrijden gespeeld op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Om 18:00 trapten Turkije en Georgië af voor het eerste duel van de avond. Daarna speelden Portugal en Tsjechië om 21:00 tegen elkaar.

De uitslagen van vandaag op het EK 2024

Turkije – Georgië 3-1

Turkije schittert met hoofdrol voor wonderkind Güler

Georgië begon in Groep F met frisse energie aan zijn eerste wedstrijd op een EK voetbal. Met onder andere Georges Mikautadze in de basis maakten de EK-debutanten het de Turken lastig. Maar de Turken opende de score. Mert Müldür schoot de bal strak in de kruising met een knappe uithaal. Ajax-miskoop Georges Mikautadze trok de stond namens Georgië gelijk en schreef daarmee geschiedenis. Georgië scoorde nooit eerder op een EK.

In de tweede helft ging het toch mis voor de Georgiërs. Door een prachtige goal van Arda Güler werd het 2-1. Het doelpunt was er eentje van grote klasse. Georgië kreeg nog twee grote kansen op de gelijkmaker, maar zag Turkije diep in de blessure tijd nog eens langszij komen.

Portugal – Tsjechië 1-1

Tsjechië verrast voetbaldinosauriërs Ronaldo en Pepe

Met Pepe (41) en Ronaldo (39) op het veld beschikte Portugal dinsdagavond over twee heuse voetbaldinosauriërs. Pepe werd door zijn optreden in het duel met Tsjechië zelfs de oudste EK-deelnemer ooit. Ondanks de vele ervaring op het veld aan de kant van Portugal, wist de ploeg van Roberto Martinez niet te imponeren.

Na rust verraste Tsjechië de Portugezen. Ondanks het vele balbezit en de kansen voor Portugal, opende de Tsjechen de score. Lukas Provod krulde de bal van buiten de zestien raak. Lang konden de Tsjechen niet van de voorsprong genieten. Zeven minuten later kwam Portugal door een knullig eigen doelpunt op gelijke hoogte. In de blessuretijd ontsnapte Portugal alsnog door een goal invaller van oud-Ajacied Francisco Conceição.

Turkije – Georgië was de vermakelijkste wedstrijd op dit EK tot nu toe.