EK 2024: Het wedstrijdschema van woensdag (19 juni 2024)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van woensdag (19 juni 2024)

Na een EK-dag met twee wedstrijden gaan we vandaag weer terug naar het ‘oude, vertrouwde’ format. Er staan drie duels op het programma: we beginnen met Kroatië tegen Albanië, dan is het thuis voor gastland Duitsland tegen Hongarije en we eindigen de dag met een ‘feestje’ tussen Schotland en Zwitserland.

Kroatië-Albanië (groep B)

Kroatië tegen Albanië in groep B is al een soort ‘do-or-die-wedstrijd’. Beide landen verloren hun openingsduel immers: de Kroaten gingen er vrij kansloos op tegen Spanje (3-0), waar de Albanezen dapper streden tegen Italië, maar wél het onderspit dolven. In het Volksparkstadion in Hamburg, eerder het decor van het treffen tussen het Nederlands elftal en Polen, gaan de beide landen nu al voor hun laatste kans. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt!

Duitsland-Hongarije (groep A)

Van het Volksparkstadion gaan we naar de MHPArena in Stuttgart, waar gastland Duitsland om 18.00 uur in actie komt in groep A. Die Mannschaft zit op een roze wolk na de 5-1 overwinning op (het toch wel erg zwakke) Schotland. Vooral Bayern München-talent Jamal Musiala maakte bijzonder veel indruk en dat wil de jongeling natuurlijk herhalen tegen Hongarije, dat zelf met 3-1 van Zwitserland verloor. Dominik Szoboszlai en co moeten wel punten pakken.

Schotland-Zwitserland (groep A)

De laatste wedstrijd van vandaag lijkt ook meteen de minst interessante. Het Schotse leger aan supporters heeft München ingeruild voor Keulen en het RheinEnergieStadion, waar er om 21.00 uur afgetrapt wordt tegen Zwitserland. Deze landen vertellen tegengestelde verhalen. We meldden het hierboven al: de Zwitsers wonnen hun openingspartij van Hongarije, waar de Schotten kansloos in de pan werden gehakt door de Duitsers. Tijd voor eerherstel! Of een nieuwe klap natuurlijk…

Voor het gehele speelschema van het EK 2024, check deze pagina!

Verwacht jij verrassingen?

  • Ik wel
  • Ik niet
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie