Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

EK 2024: Het wedstrijdschema van zondag (30 juni)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van zondag (30 juni)

De achtste finale gaat op zondag verder met wederom twee toplanden. Waar zaterdag Italië (verloor met 2-0 van Zwitserland) en Duitsland (won met 2-0 van Denemarken) in actie kwamen, is het ditmaal de beurt aan Engeland en Spanje. Weten zij zich te plaatsen voor de kwartfinale van het EK 2024?

Engeland – Slowakije

Engeland behoort tot een van de outsiders om het toernooi te winnen. In de poulefase verliep het echter allerminst eenvoudig. Na een 0-1 overwinning op Servië, liep het tegen twee gelijke spelen aan. Desondanks plaatste het zich als nummer 1 voor de volgende ronde.

Daarin komt het Slowakije tegen dat in een poule met Roemenië, België en Oekraïne verrassend op de derde plaats eindigde. Alle landen behaalden vier punten, maar op basis van doelsaldo kwam Slowakije net tekort voor de top 2. Tegen Engeland lijkt het zeker kans te maken, al is de tegenstander wel de favoriet om door te gaan.

Spanje – Georgië

Spanje maakte in de groepsfase veel indruk in de voetbalwereld. Het won in haar eerste wedstrijd met 3-0 van Kroatië en had vervolgens ook geen moeite met Italië (1-0) en Albanië (0-1). De talentvolle ploeg speelde uitstekend voetbal en creëerde elke wedstrijd een hoop kansen.

Georgië kan dan ook haar borst natmaken. Voor het land is het bereiken van de achtste finale echter al een prestatie van formaat. Lang leek het erop dat Georgië zou worden uitgeschakeld, maar niets was minder waar. Een 2-0 overwinning op Portugal zorgde ervoor dat het als nummer 3 eindigde.

Voor het gehele speelschema van het EK 2024, check deze pagina!

Wint Spanje het EK?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie