EK-ganger AS Roma moet PSV uit problemen helpen

Foto: EK-ganger AS Roma moet PSV uit problemen helpen

Bij PSV is er momenteel nogal veel aan de hand. De defensieve problemen waren al bekend, maar nu staat Jerdy Schouten ook nog eens in de belangstelling van Napoli. Andersom kijken de Eindhovenaren overigens óók naar een speler die momenteel uitkomt in de Italiaanse Serie A, zij het bij AS Roma. Nicola Zalewski is de naam.

Nicola Zalewski is volgende PSV-doelwit

We mogen in de laatste week nog heel wat drukte verwachten in het Philips Stadion, waar men op zoek is naar versterkingen voor verschillende posities. Eén van die posities is die van linksback, waar trainer Peter Bosz momenteel eigenlijk alleen beschikt over jonkie Fredrik Oppegard. Wat meer smaken (in ieder geval één) zouden welkom zijn in de lichtstad van Nederland en Zalewski zou zo’n smaak kunnen zijn.

De mogelijkheden met betrekking tot de komst van de wingback worden momenteel bekeken door de Eindhovense beleidsbepalers, waarbij vooral de ‘constructie’ onderwerp van gesprek is. De 22-jarige Pool (die met zijn land in actie kwam op het Europees kampioenschap tegen het Nederlands elftal) vertegenwoordigt namelijk een fikse marktwaarde: twaalf miljoen euro.

Aflopend contract

Zalewski maakte vorig seizoen behoorlijk veel speelminuten in het Stadio Olimpico: 33 keer verscheen hij op het veld in het shirt van Roma. Wat dat betreft lijkt het misschien gek dat de vleugelverdediger ‘beschikbaar’ is op de transfermarkt, maar dat heeft alles met zijn contractstatus te maken. De verbintenis van de back loopt immers over één seizoen af, waardoor hij dus gratis en voor niets de deur uit dreigt te lopen. PSV kan hiervan profiteren.

Een maandje geleden liet de Pool zich uit over zijn toekomst: “Daar gaan we over praten met Roma. Er zijn twee stappen die we moeten zetten. Eerst moet alles duidelijk worden. Er zijn namelijk altijd verschillende zaken die meespelen bij het maken van een mogelijke transfer, of de beslissing om bij een club te blijven. Het moet duidelijk worden wat Roma wil, wat het plan met mij is. Weten we dat, dan kan ik een goede beslissing nemen over blijven óf vertrekken.”

Links maar ook rechts

Wat Zalewski extra aantrekkelijk maakt voor PSV is het feit dat hij behoorlijk multifunctioneel is. In principe kan hij het beste uit de voeten op linksback, maar ook een wat meer vooruitgeschoven positie is wel naar zijn smaak. Daarnaast kan hij eveneens uit de voeten op de rechterflank.

Goede aanwinst?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
483+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie