EK-sensatie Olmo heeft megatransfer te pakken

Foto: EK-sensatie Olmo heeft megatransfer te pakken

Dani Olmo keert terug bij FC Barcelona. Fabrizio Romano kwam dinsdagmiddag met het verlossende woord voor de Barça-supporters. De creatieveling komt over van RB Leipzig voor een miljoenenbedrag.

Dani Olmo keert na 10 jaar terug bij FC Barcelona

Met het welbekende ‘here we go!’ maakte Romano bekend dat de transfer van Olmo bezegeld is. Volgens de Italiaanse transferspecialist hebben Barcelona en Leipzig een verbaal akkoord gesloten. De sportief directeur van de Catalanen, Deco, deed de Oost-Duitse stad aan voor de laatste onderhandelingen die dus succesvol verliepen.

Voor 55 miljoen weggehaald bij RB Leipzig

Romano spreekt van een deal van 55 miljoen euro. Leipzig zou nog 7 miljoen aan bonussen erbij kunnen pakken, maar naar verluidt zijn die niet makkelijk te behalen voor Barcelona. Olmo was vastberaden om naar Barça te gaan en tekent een langdurig contract tot medio 2030. De grotmacht slaat een grote slag en troeft onder meer Atlético Madrid, Bayern München en meerdere Premier League-topclubs af.

Olmo wordt beloond voor een geweldig EK, waar hij als aanvallende middenvelder een grote rol in de Spaanse titel had. De eerste flirts met Barça dateren echter al van veel langer geleden. Het was altijd zijn wens om terug te keren bij de club waar hij de beroemde jeugdopleiding doorliep. Tien jaar geleden vertrok de inmiddels 26-jarige rechtspoot verrassend naar Dinamo Zagreb. Hij brak er door in de hoofdmacht, waarna hij in de winter van 2020 voor een kleine 30 miljoen euro verkaste naar Leipzig. Nu kan hij op latere leeftijd alsnog zijn eerste LaLiga-duels spelen.

Gaat deze kwaliteitsinjectie Barça weer naar de Europese top helpen?

  • Ja, ze krijgen zo echt een topploeg
  • Dat niet
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie