El Ahmadi plaats Oosting in rijtje Slot en Bosz

Foto: El Ahmadi plaats Oosting in rijtje Slot en Bosz

Karim El Ahmadi is erg te spreken over de werkwijze van Joseph Oosting bij FC Twente. Volgens de voormalig voetballer past Oosting dan ook in het rijtje met Arne Slot en Peter Bosz. “Bij de beste trainers van Nederland.”

El Ahmadi verrast dat Feyenoord niet voor Oosting koos

In gesprek met Voetbal International gaat El Ahmadi in op de werkwijze en resultaten van Oosting bij FC Twente. De 39-jarige analist is onder de indruk van de trainer. “De invloed van Joseph Oosting is overduidelijk. Wat hij met FC Twente heeft laten zien in de topwedstrijden, vind ik heel indrukwekkend.” De tactische kennis van Oosting wordt geprezen aangezien hij er ook in topwedstrijden mee weet te presteren. “Mooi tactisch foefje van hem: achter de spits vijf mensen neerzetten die heel dichtbij elkaar spelen, waar haast geen bal doorheen komt. Met zulke dingen laat je zien dat je een toptrainer bent.”

El Ahmadi is dan ook verrast dat Feyenoord dit seizoen niet voor Oosting is gegaan als nieuwe trainer. “Ik had Oosting dit seizoen al verwacht bij Feyenoord. Als je zag hoe Arne Slot het daar had neergezet en welke tactische dingen hij deed, was Oosting een logische opvolger.”

Ook het feit dat de oefenmeester keuzes durft te maken levert hem complimenten op. Tegen Manchester United begon hij met een verzwaard middenveld en dat pakt dan ook nog goed uit. “Oosting had gewoon schijt aan de omstandigheden. Als je het hebt over een trainer die zijn eigen weg gaat, die persoonlijkheid heeft, dan is hij daarvan een voorbeeld. Je hoort hem ook nooit klagen over spelers die hij mist, of dat hij eigenlijk een mindere selectie heeft dan concurrerende clubs. Dat siert hem. Ik plaats Oosting in een rijtje met Slot en Peter Bosz, bij de beste trainers van Nederland.”

Is Oosting een toptrainer in wording?

  • Ja, hij gaat het maken
  • Nee, hij heeft wat geluk momenteel
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

Wereldverdediger legt uit waarom hij moest stoppen: “Ik wist het meteen”

20:23
23+
19:58
63+
19:35
15+
19:12
36+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie