Eljero Elia betreurt ‘gebrek aan waardering’

Foto: Eljero Elia betreurt ‘gebrek aan waardering’

Eljero Elia vindt dat hij niet genoeg waardering heeft gekregen voor zijn carrière als prof, bij de clubs FC Twente, HSV, Juventus, Southampton en Feyenoord. Tegenwoordig voetbalt hij voor de Haagse club FC Skillz in de eerste klasse.

Eljero Elia blikt terug op ‘mooie carrière’

“De waardering die ik heb teruggekregen van de dingen die ik heb gedaan, was maar heel klein”, treurt Elia in een interview met het Algemeen Dagblad. “Ik hecht er eerlijk gezegd niet zoveel waarde aan dat ik bij grote clubs heb gespeeld. Het is een mooie carrière geweest en ik ben blij dat ik het heb gedaan, maar het leven daarna is veel belangrijker. Dat mijn kinderen, ik heb drie dochters en een zoon, een grote nalatenschap van mij gaan krijgen. Dáár hecht ik veel meer waarde aan.”

Zijn fijnste periodes kende hij bij Twente en Feyenoord. “Bij ADO heb ik echt narigheid meegemaakt. Natuurlijk is het mooi om doelpunten te maken voor de club waar je bent opgegroeid en waar je je hele leven hebt gespeeld. Ik ben er op een heel slechte manier vertrokken. Alleen praten de mensen daar niet over. Ik heb het er zo vaak over gehad, maar nooit hoorde je anderen zeggen dat het echt naar is geweest. Als jongen van zestien hoorde ik van de toenmalige trainer: als ik word ontslagen, dan mag jij niet meer in het eerste van ADO Den Haag spelen. En dat terwijl ik een jongen van de club was.”

Bij FC Skillz wil Elia van waarde zijn met zijn bak aan ervaring. “Ik wil de jongens die talent hebben om door te stromen naar het profvoetbal helpen. Inmiddels heb ik als speler mijn eerste bekerwedstrijd (tegen HBSS, red.) achter de rug. Mijn lichaam viel na afloop bijna uit elkaar, haha. De bedoeling is om mijn lichaam weer sterker te maken en gewoon te kijken of dit avontuur bij FC Skillz ook succesvol kan worden. Mijn medespelers zijn in ieder geval leergierig.”

Elia is altijd onderschat geweest

  • Eens
  • Oneens
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie