Engelse media gaan helemaal los over Arne Slot

Foto: Engelse media gaan helemaal los over Arne Slot

Bij AZ en Feyenoord was Arne Slot al enorm succesvol en ook in Engeland bij Liverpool is de tacticus uit Bergentheim uitstekend begonnen. Na de eerste overwinning in een topwedstrijd, tegen Chelsea (2-1), kan Slot al helemáál niet meer stuk op Anfield.

‘Geen twijfel meer over mogelijk: met Slot is Liverpool weer titelkandidaat’

Ook de Engelse media zijn lyrisch. “Het voelt alsof Liverpool voor het eerst een topwedstrijd heeft gewonnen dit seizoen. En dat merk je ook aan de sfeer op Anfield. Liverpool stond soms onder druk en had de supporters echt nodig”, zegt oud-topverdediger Jamie Carragher bij Sky Sports. Kwaliteitskrant The Athletic laat noteren: “Slot had van tevoren al gewaarschuwd voor het belang van dit duel. Het bezoek van Chelsea is de start van een loodzware reeks van zeven in twintig dagen. Na die periode zal blijken of Liverpool serieus kan meedoen om de prijzen dit seizoen.” The Guardian op haar beurt: “Liverpool mag zich na een zwaarbevochten overwinning weer koploper noemen. De tegenstander kreeg zeker kansen, maar werd uiteindelijk overlopen door Liverpool. En zo duurt de indrukwekkende start van Slot in Engeland voort.”

De Daily Mail benadrukt dat Slot ‘nog lang geen legende is zoals zijn voorganger Jurgen Klopp’. “Maar er was zondag na de zege op Chelsea op Anfield echt een gevoel dat de opvolger van de meest recente grote leider een eind kan komen met dit team.” Voor Micah Richards ‘bestaat er geen twijfel meer over dat Liverpool titelkandidaat is dit seizoen’. “Ze kunnen een voorsprong over de streep trekken en de speelwijze aanpassen wanneer dat nodig is. Ik geloof echt dat Liverpool aan het eind van het seizoen er met het kampioenschap vandoor kan gaan.”

De Engelsman, die zelf uitkwam voor onder meer Manchester City, besluit: “Onder Slot maakt Liverpool een kalmere indruk. In verdedigend opzicht ziet het er sowieso een stuk solider uit. Onder Klopp was het voetbal van Liverpool soms echt geweldig, maar in zijn systeem waren verdedigers ook kwetsbaar. Het elftal is nu beter in balans. Er zijn genoeg topspelers voorin die wedstrijden voor je kunnen winnen, maar het gaat er juist om wat je er verdedigend tegenover zet. En daarom is Liverpool voor mij een kampioenskandidaat.”

Gaat Liverpool kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
426+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:40
6+
‘Keiharde wissel bij Ziggo Sport’
21:34
12+
Analisten vrezen voor Van Persie: “Ga je ermee door?”
21:22
7+
Eloy Room heeft eindelijk nieuwe club
21:12
4+
Engels als inspiratiebron: wereldgoal in KKD
21:06
64+
‘Zirkzee verrast nu al met transfer’
20:45
5+
Neymar maakt rentree na ruim een jaar
20:36
55+
“Farioli heeft er geen boodschap aan”
20:25
109+
‘Waanzinnig bedrag voor Erik ten Hag’
20:12
8+
Arteta heeft nieuws over Timber-rentree
20:00
363+
‘Heerenveen velt Van Persie-oordeel’
19:45
103+
‘Dani de Wit vertrekt razendsnel uit Bochum’
19:30
299+
PSV-ster kondigt afscheid aan
19:23
28+
Bosz baalt: “Een belachelijke zaak zelfs”
19:11
328+
‘Feyenoorder raakt basisplek definitief kwijt’
19:00
20+
PSV verpest POLONAISE! | (co)efficiënt met Aad
18:47
32+
Vink geniet na van wereldgoal: “Zo perfect op zijn wreef”
18:28
75+
Clash met Benfica wordt race tegen de klok voor Feyenoorder
18:10
56+
Ten Hag krijgt lachers op de hand en begraaft strijdbijl met journalisten
17:50
214+
Blind kreeg belletje uit Amsterdam: “Zei dat ik hem ging halen”
17:30
38+
Boscagli: “Ik zag mensen in rolstoelen, mensen met verschrompelde armen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie