Engelse media gaan los om Van der Vaart-uitspraken

Foto: Engelse media gaan los om Van der Vaart-uitspraken

Rafael van der Vaart vindt Spanje de terechte winnaar van het EK in Duitsland. Over Engeland, dat Oranje nog in de halve finale, versloeg was de voetbalanalist een stuk minder te spreken. De uitspraken van Van der Vaart werden ook opgepikt door de Engelse media.

Van der Vaart gaat los over Engelse internationals

Aan tafel bij Studio Fußball vertelt Van der Vaart niet te begrijpen waarom Engeland altijd zo laat wakker wordt in een wedstrijd. “Een 0-0 heeft af en toe een goal nodig, dat gold wel heel erg voor deze wedstrijd. Dan zie je ook in één keer dat Engeland, en dat gebeurt elke keer dit toernooi, als ze achterkomen en ze moeten, dan kunnen ze het ook wel. Daarom vind ik het ongelooflijk dat ze dat niet vol kunnen houden, of niet willen.”

Van der Vaart was daarnaast niet te spreken over Declan Rice, die in de vorige transferzomer nog voor meer dan honderd miljoen euro werd verkocht door West Ham United aan Arsenal. “Wat doet hij nou? Hij haalt een bal op om die vervolgens terug te spelen op John Stones. Hij is nutteloos. Als je echt honderd miljoen waard bent, moet je die bal ook naar voren kunnen spelen.”

De quotes van Van der Vaart bleven ook niet onopgemerkt bij de Britse media, die uitspraken van de oud-international breed uitmeten in de kranten, met daarboven pakkende headlines. Ook de uitspraken van Van der Vaart over Bellingham werden daarin meegenomen. “Jude Bellingham staat er niet voor de fraaie aannames, hij is gewoon een sterke gozer die negentig minuten blijft gaan. Hij draagt het nummer 10, maar voor mij is hij geen nummer 10.”

Eens met Van der Vaart?

  • Ja, Rice speelde een dramatisch toernooi
  • Nee, Rice speelde een prima toernooi
1330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie