Engelse pers fileert ‘laffe’ Ten Hag-beslissing

Foto: Engelse pers fileert ‘laffe’ Ten Hag-beslissing

Manchester United ging in eigen huis pijnlijk met 0-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur en de positie van trainer Erik Ten Hag komt steeds meer onder druk te staan. Na afloop van de zondagmiddagwedstrijd in de Premier League was de kritiek van de Britse pers niet mals.

Ten Hag kop van jut bij Britse media na verlies Manchester United tegen Tottenham Hotspur

De oefenmeester van de Red Devils redde zijn eigen baan aan het einde van het vorige seizoen door de FA Cup-finale op een volgepakt Wembley met 1-2 te winnen van stadsrivaal Manchester City. Het aanblijven van Ten Hag als hoofdtrainer van United was een foute beslissing van de eigenaars en investeerders van de club. Dat is de lezing van The Sun. Zij koppen ‘Red Man Walking’, een zinspeling op de Engelse term ‘Dead Man Walking’.

“Laten we wel wezen, de rode kaart van Bruno Fernandes op slag van rust mag het feit niet maskeren dat Tottenham met overtuiging Ten Hag en zijn team overklaste. Ook al toen het elf tegen elf was”, schrijft de krant. “Dit was na de 0-3 oorwassing van Liverpool de tweede thuisnederlaag op rij voor United. Dit legt nog meer de focus op de laffe beslissing van Old Trafford-supremo Sir Jim Ratcliffe (INEOS, red.) om Ten Hag als trainer aan te houden deze zomer.”

 Ook The Guardian heeft felle woorden klaar voor de Nederlandse coach. “Dit is het dieptepunt van Ten Hags tijd bij Manchester. Een absolute puinhoop waar Tottenham dankbaar gebruik van maakte. Ze renden door de United-verdediging heen alsof het een wedstrijdje mannen tegen kinderen was.”

Donderdag staat voor Manchester United weer een belangrijke wedstrijd op de agenda. In de Europa League gaat men dan op bezoek bij FC Porto. De eerste groepswedstrijd thuis tegen FC Twente eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Denk iij dat Ten Hag deze week wordt ontslagen?

  • Ja, zijn tijd bij United is voorbij
  • Nee, United gaat hem nog tijd gunnen
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie