Engelsen bang voor één Oranje-speler: ‘SOS’

Foto: Engelsen bang voor één Oranje-speler: ‘SOS’

In Engeland heeft men het na de kwartfinale op het EK 2024 tussen het Nederlands elftal en Turkije (2-1) eigenlijk maar over één man: Wout Weghorst. The Three Lions zijn ‘onze’ volgende tegenstander en volgens de Engelse media zou bondscoach Gareth Southgate er goed aan doen om een plannetje te bedenken om Weghorst te beteugelen.

Engelse kranten hebben het allemaal over Wout Weghorst

The Independent kopt ‘Weghorst draait de wedstrijd om’ en heeft het over het ‘Weghorst-effect’: “Woensdag zal Dortmund oranje kleuren en dat is te danken aan hun lompe, ouderwetse game-changer Weghorst.”

The Daily Mirror zag dat Ronald Koeman verrast werd door de tactiek van de Turken: “Daardoor moest hij in de rust herstelwerkzaamheden verrichten en kwam Weghorst voor de tegenvallende Steven Bergwijn. De extra fysieke kracht die de spits met zich meebracht, maakte het verschil. De rol van Weghorst was cruciaal.”

SOS-bericht aan Weghorst

Ook The Telegraph rept van ‘Dutch saviour‘ Weghorst. “In de rust stuurde Koeman een SOS-bericht aan Weghorst, die flopte bij Burnley en Manchester United, maar zo vaak belangrijk is voor zijn land. Ook deze keer had hij een belangrijke rol. Scoren deed hij niet, maar hij was wel de redder van Nederland.”

The Guardian heeft het laatste woord: “Hij staat misschien niet voor het Cruijffiaanse Totaalvoetbal, maar de spits brak wel door de Turkse verdediging heen. Dankzij Weghorst kreeg Nederland een focuspunt in de aanval, waarvandaan Cody Gakpo, Memphis Depay en Xavi Simons konden opereren. Zijn aanwezigheid was niet in statistieken te grijpen.”

“Uiteindelijk won de orthodoxie in Berlijn”, vervolgt het dagblad. “Het is een vreemd toernooi voor de klassieke nummer 9. Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku en Harry Kane hebben het lastig gehad, maar Niclas Füllkrug, Michael Gregoritsch en Weghorst tonen aan hoe effectief ze nog kunnen zijn.”

Moeten ze Weghorst vrezen?

  • Ja
  • Nee joh
2726+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie