Engelsen gaan los na aanstelling Ten Hag

Foto: Engelsen gaan los na aanstelling Ten Hag

In Engeland is vrijwel uitsluitend positief gereageerd op de aanstelling van Erik ten Hag bij Manchester United, dat de deal begin deze middag bevestigde. Ook Jamie Carragher is enthousiast, zo vertelt hij op Sky Sports.

“Ik denk dat ik ook voor Ten Hag zou zijn gegaan. Het ging tussen hem en Mauricio Pochettino en volgens mij had het allebei gekund. Maar ik kijk er enorm naar uit om hem aan het werk te zien in de Premier League. De twee ploegen die hij bij Ajax heeft opgebouwd waren erg opwindend en stalen de show in de Champions League.”

“Manchester United zal komende zomer ongetwijfeld flink veel geld uit gaan geven op de transfermarkt. Vorig jaar haalden ze Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho en Raphaël Varane. Die haalden ze niet om een plek in de top vier veilig te stellen, ze gingen voor de titel. Dat verwacht ik de komende jaren ook weer. Ik denk niet dat Manchester United ooit een seizoen in zal gaan zonder voor de titel te gaan. Ten Hag zal niet vijf jaar de tijd krijgen als er in de eerste twee jaar niet genoeg progressie wordt geboekt”, aldus Carragher, die zelf vooral uitkwam voor Liverpool FC.

Rio Ferdinand

En Rio Ferdinand laat via Twitter weten: “Welkom bij Manchester United! Tijd om de riemen vast te maken en te gaan genieten van de rit!” Eerder zei hij al op zijn eigen Youtube-kanaal: “Ten Hag heeft bij Bayern München met Pep Guardiola gewerkt en heeft ervaring met grote spelers. Dat wordt heel belangrijk, dat hij de juiste snaar weet te raken bij de spelers. We hebben managers met grotere namen en reputaties dan Ten Hag zien komen en gaan.”

Jaap Stam zei recent nog in het Algemeen Dagblad dat Ten Hag ‘een zware klus wacht’. “De clubleiding kan aan de voorkant een positief beeld schetsen, maar het is ook belangrijk dat je je verdiept in de groep. Op basis daarvan, en met je eigen filosofie als uitgangspunt, kun je bepalen wat je het beste kan doen. Grote schoonmaak? Er moet iets veranderen, maar je kunt niet zeggen: ‘deze vijftien moeten weg en deze tien blijven’. Er liggen veel grote contracten. Maar een schifting is wel cruciaal voor een frisse wind en succes.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Manchester United (@manchesterunited)

Gaat Manchester United volgend jaar kampioen worden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie