Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Enorme EK-dreun voor Brian Brobbey’

Foto: ‘Enorme EK-dreun voor Brian Brobbey’

Brian Brobbey gaat tijdens het EK 2024 in Duitsland geen enkele minuut maken namens het Nederlands elftal. Dat is althans de prognose van journalist Mike Verweij.

‘Geen EK-speelminuten voor Brian Brobbey, kan beter terug naar Ajax gaan’

De Ajax-watcher zag dat Brobbey tijdens het oefenduel van de reserves van Oranje met een Duitse amateurclub (6-1 zege) op linksbuiten gepositioneerd stond; dat lijkt er op te duiden dat bondscoach Ronald Koeman hem niet echt als optie voor speelminuten ziet, anders had hij wel op zijn eigen positie (spits) gestaan.

“Ik denk dat hij beter terug naar Amsterdam kan om te trainen met Farioli”, stelt Verweij in de podcast Kick Off, van De Telegraaf. “Brian Brobbey werd in het partijtje tegen de amateurs als linksbuiten gebruikt. Dat is natuurlijk heel vervelend voor zo’n jongen. Dan weet je dat je niet meer in de plannen van Koeman voorkomt als spits.”

Vierde keuze achter Memphis, Weghorst én Zirkzee?

Memphis Depay is eerste keuze, Wout Weghorst tweede en inmiddels lijkt Joshua Zirkzee ook Brobbey voorbij in de pikorde. “Dus dan weet Brobbey hoe laat het is. Ik zag gisteren iets voorbij komen van Marciano Vink, een goede analist van ESPN. Hij zei: de oplossing tegen Roemenië is Brobbey in de spits. Maar dat gaat zéker niet gebeuren.”

Verweij stelt dat Brobbey erg pech had met zijn hamstringblessure, aan het begin van het EK. “Toen lag hij er twee, drie dagen uit. Ik denk dat hij beter naar Amsterdam kan gaan om lekker met Farioli te gaan trainen en om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ik vermoed dat hij geen minuten gaat maken, of hij moet er nog als invaller in gaan komen.”

Gaat Brobbey welgeteld NUL minuten maken dit EK?

  • Ja
  • Nee
1333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie