‘Enorme Oranjezomer-stunt op komst’

Foto: ‘Enorme Oranjezomer-stunt op komst’

Hélène Hendriks heeft goede hoop dat zij als presentatrice van De Oranjezomer de primeur gaat krijgen om Matthijs van Nieuwkerk terug op tv te verwelkomen. Van Nieuwkerk staat al bijna een jaar buitenspel na klachten over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen, maar ‘overweegt een aanbod’ om eens aan te schuiven in de SBS-talkshow.

Gaat Matthijs van Nieuwkerk zijn tv-comeback maken in De Oranjezomer?

Omroep Max-baas Jan Slagter zegt in De Oranjezomer: “Kijk, ik heb vanaf het begin gezegd dat hij een tweede kans verdient en daar sta ik nog steeds achter, dus op het moment dat er zich iets voor zou doen en hij zou er een rol in kunnen spelen… Hij is nu een vrij man. Hij kan overal gaan en staan waar hij wil.”

“Hij kan bij SBS wat gaan doen, hij kan bij R… Nou, bij RTL dan niet meer, want die deal is niet doorgegaan, dat is jammer. Hij kan bij de publieke omroep wat doen en ook wat bij ons gaan doen. Laten we dat rustig even gaan afwachten, maar ik vind: hij zit nu twee jaar en nog wat thuis, hij heeft geen misdaad gepleegd, geen straf gehad.”

‘Hoogste tijd voor terugkeer Van Nieuwkerk’

Slagter wil Van Nieuwkerk dus graag terug op de buis hebben. “Ik vind dat het nu wel weer eens tijd is dat hij terug op televisie komt. Als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren dan doen we dat heel graag, want hij is een van de beste presentatoren die Nederland kent.” Hendriks: “Dat zullen heel veel mensen beamen. Kwalitatief in elk geval goed. Zou hij niet gewoon eens bij ons hier aan tafel moeten aanschuiven? Het wordt nu toch wel tijd? Gewoon volgende week of de week erop?”

Jack van Gelder: “Hij is het aan het overwegen, hè? Ja, leuk, ik zou het enig vinden als Matthijs komt.” Hendriks ‘probeert het een beetje te pushen’. Slagter besluit: “Ja, ik merk dat men in de Hilversumse bubbel zegt: kan het allemaal wel? Maar de mensen op straat zeggen: ‘Wanneer komt hij nou terug op televisie?’ Hen interesseert het helemaal niet!”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Zou jij Matthijs graag aan tafel zien?

  • Ja
  • Nee
2410+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie