Eredivisie-avond eindigt met puntendeling op Het Kasteel

De laatste wedstrijd van de Eredivisie-zaterdagavond is geëindigd in een puntendeling, een gelijkspel dus. Op Het Kasteel hielden thuisploeg Sparta Rotterdam en de gasten van Fortuna Sittard elkaar in bedwang: beide ploegen scoorden één keer.

Sparta Rotterdam-Fortuna Sittard 1-1

Sparta schoot uit de startblokken tegen Fortuna en al binnen een tijdsspanne van vijf minuten werd de 1-0 gemaakt. Pelle Clement ging achter een vrije trap staan, slingerde voor en vond Teo Quintero, die het net deed bollen.

Daarna zetten de Rotterdammers van trainer Jeroen Rijsdijk echter niet door en na een half uurtje spelen kwam Fortuna eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte: Ivo Pinto gaf de assist en Ezequiel Bullaude scoorde bij de tweede paal met het hoofd.

De tweede helft was voor Sparta, dat op zoek ging naar de overwinning. Er waren ook wel kansen, bijvoorbeeld voor Arno Verschueren en Quintero, maar het lukte de Rotterdammers niet om er nog eentje te maken. Ook aan de andere kant van het veld gebeurde er overigens het een en ander, want Bullaude was vrij dicht bij zijn tweede van de avond. Maar ook de Feyenoord-huurling kreeg de bal niet in het netje.

Scoreverloop: 1-0 (4′) T. Quintero Leon, 1-1 (31′) E. Bullaude