‘Eredivisie-ramp door Feyenoord – Ajax’

Foto: ‘Eredivisie-ramp door Feyenoord – Ajax’

Het is zeer onzeker of Feyenoord – Ajax aanstaande zondag doorgaat door de aangekondigde politiestaking. Volgens Jan de Jong dreigt er een serieus probleem als de gemeente Rotterdam anders beslist.

Eredivisie ziet nauwelijks ruimte om Feyenoord – Ajax in te halen

“Ik had er meerdere gedachten bij”, reageert de directeur van de Eredivisie CV in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Een ervan was gek genoeg dat je als bedrijfstak ook trots mag zijn dat ze het voetbal als drukmiddel gebruiken. Kennelijk is de kracht en de impact van de Eredivisie zo groot, dat de politievakbonden per se weer een Eredivisie-wedstrijd gebruiken om actie te voeren.”

De directeur ziet tegelijkertijd ook een probleem. “Aan de andere kant moest ik ook meteen denken hoe ingewikkeld het in dit land al is om een eerlijke competitie te organiseren, met alle partners die je daarvoor nu al nodig hebt. Stel dat de wedstrijd niet doorgaat, dan zadelen ze ons wel weer met een extra probleem op. Wanneer moeten we deze wedstrijd inhalen? De speelkalender puilt al uit. Er is niet of nauwelijks ruimte.”

Oneerlijk competitieverloop dreigt

Vanuit de Eredivisie is er wel een lobby gaande. “Meestal klinkt er dan wel begrip voor onze standpunten”, vervolgt de voormalig Feyenoord-directeur. “Ook bij de politie snappen ze onze zorgen over het eerlijke verloop van de competitie en de complexiteit van de internationale speeldagenkalender. Anders krijg je straks toch dat een aantal clubs al vier en Ajax bijvoorbeeld pas twee wedstrijden heeft gespeeld.”

Of De Klassieker zonder politie gespeeld kan worden? “Vanuit de Eredivisie dringen wij erop aan dat de wedstrijd doorgaat. Dat zou in theorie zonder politie moeten kunnen, maar dan moet iemand wel de verantwoordelijkheid durven nemen. (…) Laten we alsjeblieft proberen om deze wedstrijd door te laten gaan. En daar zijn wel creatieve manieren voor te bedenken.”

De gemeente Rotterdam heeft nog geen beslissing genomen.

Moet de wedstrijd gewoon doorgaan?

  • Ja
  • Nee
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie