Eredivisie-topscorer dient zich aan: “Daar wil ik ook tussen staan”

Foto: Eredivisie-topscorer dient zich aan: “Daar wil ik ook tussen staan”

Troy Parrott moet komend seizoen Vangelis Pavlidis doen vergeten in Alkmaar. De spits werd voor de nodige miljoenen overgenomen van Tottenham Hotspur en maakte afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior een goede indruk. De spits hoopt komend seizoen bij AZ mee te strijden om de topscorerstitel in de Eredivisie.

Parrott wil Pavlidis doen vergeten en strijden om topscorerstitel Eredivisie

Daarvoor moet Parrott hoogstwaarschijnlijk meer dan twintig doelpunten maken zoals Luuk de Jong, Santiago Giménez en Pavlidis deden, maar in gesprek met De Telegraaf steekt de spits zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Vorig seizoen heb ik het net als iedereen van een afstandje bekeken. Ze waren de beste schutters van de competitie. Ik wil daar nu ook tussen staan. Daarvoor ben ik hier gekomen.”

Een doelstelling die volgens Parrott haalbaar moet zijn. “Ik wil mezelf geen druk opleggen, maar als ik goed speel en het team help, hoop ik dat het lukt.” Volgens de aanvaller heeft hij een juiste stap gezet met een overgang naar de Alkmaarders. “Ik denk dat AZ een goede plek is waar spelers de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Ik heb lang bij Tottenham rondgelopen, maar het was time to move on.”

AZ-trainer Maarten Martens ziet ook dat Parrott vergeleken wordt met Pavlidis, maar vindt dat daar niet te veel nadruk op moet komen te liggen. “We moeten hem niet steeds gaan vergelijken. Dit is een nieuw seizoen, een nieuwe spits. Wij denken een hele goede met hem te hebben.”

Gaat Parrott meer dan twintig doelpunten maken komend seizoen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie