Wie gaat kampioen worden van de Eredivisie 2024-2025?

Foto: Wie gaat kampioen worden van de Eredivisie 2024-2025?

Het seizoen staat al bijna op het punt om te beginnen en wij nemen jullie mee in de voorbereiding. De transferperiode is nog in volle gang, maar bij de bookmakers kun je al beginnen met voorspellen op het seizoen van 2024-2025. Wie zal er kampioen worden en wie degradeert er? Zal er zelfs een treble vallen? Lees snel verder!

Vorig seizoen wist PSV Eindhoven makkelijk kampioen te worden. Met uiteindelijk zeven punten meer dan de nummers twee Feyenoord was het een succesvol seizoen voor de Eindhovenaren. FC Twente wist verrassend genoeg nog de derde plek te pakken, wat vrij spannend werd tegen het einde van vorig seizoen. De Ajacieden hadden een teleurstellend seizoen waar ze op een vijfde plek wisten te eindigen. Wat zal onze Eredivisie voorspelling zijn?

Wie is de grootste kanshebber op het kampioenschap?

Vorig seizoen wist PSV Eindhoven dus makkelijk kampioen te worden. Het ziet er naar uit dat ook dit seizoen de Eindhovenaren weer kampioen weten te worden. Daarnaast maken ook Feyenoord en Ajax dus een redelijke kans. Zie hieronder verder welke teams nog – en hoeveel – kans maken op de titel! Bekijk de Eredivisie voorspelling in percentages hieronder.

Eredivisie kampioenschap quoteringen

De odds kunnen met de transfers misschien nog iets veranderen, maar het is bijna zover dat de Eredivisie gaat beginnen. De Europese wedstrijden zijn op gang en het belooft veel leuks. PSV Eindhoven wist de afgelopen seizoen kampioen te worden en nog vrij makkelijk ook. Eventuele gebeurtenissen gedurende het seizoen kunnen de quoteringen wel veranderen, denk aan blessures, transfers of eventuele financiële veranderingen. Zie hier de Eredivisie voorspelling in odds!

Team Quoteringen
PSV Eindhoven BetMGM
2.05
Feyenoord BetMGM
3.00
Ajax BetMGM
4.50
AZ Alkmaar BetMGM
15.00
FC Twente BetMGM
21.00
FC Utrecht BetMGM
101.00
Alle andere teams BetMGM
201+
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

PSV Eindhoven

Peter Bosz wist vorig seizoen PSV Eindhoven naar de titel te leiden. Ook dit seizoen lijkt het erop dat PSV kampioen zal worden in de Eredivisie. In ieder geval verwachten de bookmakers dat! Ajax heeft nog steeds moeite met het terugkomen van zo’n slecht seizoen en het lijkt erop dat alleen Feyenoord het de Eindhovenaren moeilijk gaat maken. Desalniettemin heeft Feyenoord wel het verlies dat Arne Slot inmiddels trainer is van Liverpool.

PSV Eindhoven wist vorig seizoen met vlag en wimpel kampioen te worden. Verder had het als doel zo ver mogelijk te komen Europees gezien, maar makkelijk ging dat niet. Dit seizoen zal het niet anders zijn dat PSV ook Europees zo goed mogelijk wil presteren. Zo zal overwinteren in de Champions League dan ook zeker een doel zijn voor de Eindhovenaren.

Voor de PSV’ers zal het nog een spannende aanloop naar het seizoen worden. In de transferperiode kan er nog genoeg gebeuren. Zo staan Joey Veerman en Jerdy Schouten in de belangstelling in Europa. Dit zijn dan ook twee zeer belangrijke spelers voor PSV. Vorig seizoen waren deze twee mannen dan ook erg bepalend het middenveld. Weet PSV de belangrijke spelers te houden, dan kan het een makkelijk seizoen worden. Anders zal er toch iets meer uitdaging in zitten.

Winnaar Website Kansen
PSV Eindhoven wordt kampioen BetMGM
2.05
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

Feyenoord

Feyenoord wist vorig seizoen de beste achter PSV Eindhoven te zijn. Inmiddels heeft Feyenoord een belangrijke kracht verloren, namelijk het hoofd van het elftal. Arne Slot is nu trainer van Liverpool en mag in de Premier League zijn kunsten laten zien. Feyenoord heeft nu Brian Priske als trainer, overgekomen van Sparta Praag. In de voorbereiding zag het er nog niet goed uit en Feyenoord hoopt dan ook ten zeerste dat er toch verandering in zal komen naarmate het seizoen begint.

Dit seizoen zal Feyenoord wel weer mee doen om de plekken in de top. Het zal ook zeker als doel hebben om mee te willen strijden voor de landstitel. In de Champions League zit Feyenoord in ‘Pot 3’. Feyenoord hoopt uiteraard te kunnen overwinteren in de Champions League, maar het zal niet makkelijk gaan. Desalniettemin zal Priske zijn best moeten doen om het Feyenoord te laten draaien dit seizoen.

Feyenoord kan dit seizoen geen beroep meer doen op Yakub Minteh. De speler is na een huurperiode weer terug naar Newcastle United en verder heeft Feyenoord nog niets spetterends binnen gehaald. Weet Brian Priske & co. nog wat mooie spelers binnen te halen om Feyenoord zo naar de top te brengen of niet?

Winnaar Website Kansen
Feyenoord wordt kampioen BetMGM
3.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

Ajax

Voor Ajax wordt dit een heel belangrijk seizoen. Het vorige seizoen was verschrikkelijk voor de Ajacieden en wist het zelfs in de degradatiezone te staan vorig seizoen. Dat moet dit seizoen anders. Francesco Farioli is aangesteld als trainer en volgens velen is dat een echte voetbalkenner. Zo heeft Farioli zelfs de sport gestudeerd. Met al deze kennis hoopt de Italiaanse coach de Amsterdammers dan ook weer op het juiste spoor te brengen.

Ajax moet spelers verkopen om wat naar binnen te kunnen halen. Hierdoor heeft Francesco Farioli dan ook de bezem door de selectie moeten gooien en deze namen zijn de dupe: Silvano Vos, Owen Wijndal, Borna Sosa en Benjamin Tahirovic mochten in een persoonlijk gesprek horen dat ze de Amsterdammers mochten verlaten. Francesco Farioli heeft dus heel veel plannen met Ajax.

Ajax heeft inmiddels ook interesse getoond in Christian Eriksen en Sergi Roberto. Hier laten de Amsterdammers weer zien gebruik te maken van hun grote naam binnen Europa en hopen dat het een grote speler kan binnenhalen net als Jordan Henderson. Eerst moet Ajax verkopen voordat het dat kan doen, maar of het ook een verstandige keus is om nog zo’n speler binnen te halen is een tweede.

Winnaar Website Kansen
Ajax wordt kampioen BetMGM
4.50
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

AZ Alkmaar

AZ Alkmaar is al een lange tijd geen kampioen geworden. Vorig seizoen moest Pascal Jansen het schip verlaten nadat AZ bizar slechte reeksen neerzette. Maarten Martens nam het stokje over en is nog steeds de trainer van de Alkmaarders. AZ hoopt dan ook weer mee te mogen doen in de top en in ieder geval om de Champions League plekken strijden. Het lijkt uiteraard wel heel onwaarschijnlijk dat AZ met de titel ervandoor gaat, maar wie weet uiteraard.

Belangrijke spelers hebben AZ verlaten deze zomer. Zo is Matthew Ryan weg en ook Jens Odgaard, maar ook belangrijke spelers als Yukinari Suguwara en Vangelis Pavlidis. Pavlidis was natuurlijk een belangrijke speler voor de Alkmaarders en als vervanger voor deze spitsenpositie is Troy Parrott van Tottenham Hotspur is de man die het moet gaan doen volgend seizoen.

Verder hoopt AZ zolang mogelijk in Europa te kunnen blijven en eventueel ook meedoen met de beker. In de competitie zal AZ hoogstwaarschijnlijk in ieder geval Feyenoord en PSV voor zich moeten dulden. Het is ook nog niet eens zeker of het in de top 4 kan eindigen, met onder andere Twente en Ajax die ook mee doen.

Winnaar Website Kansen
AZ Alkmaar wordt kampioen BetMGM
15.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

FC Twente

FC Twente wist vorig seizoen uitstekend te presteren. Ron Jans verliet FC Twente en daardoor moest Joseph Oosting het overnemen. Oosting heeft het goed gedaan en de Tukkers naar een mooie derde plek geleid. FC Twente hoopt dan ook in de Champions League mogen deel te nemen, maar moeten eerst de voorrondes overleven. De ploeg die in de Grolsch Veste speelt heeft nog wel wat te verduren gehad deze transferperiode en moet nog een beetje aan de slag.

Myron Boadu wisten ze niet aan te trekken vanwege het financiële plaatje. Na de huurperiode is Boadu dus weer in AS Monaco. Met het geflirt van Wout Weghorst hoopte Twente de opvolger binnen te halen, maar Wout Weghorst sprak ineens ook interesse in Ajax uit. Daardoor heeft Twente doorgeschakeld en is het voor Sam Lammers gegaan. Een uitstekende keuze. Daarnaast heeft Twente Alec van Hoorenbeeck, Bas Kuipers en Sayfallah Ltaief aangetrokken. Gijs Smal, Joshua Brenet en Naci Unuvar zijn ook weer weg bij Twente.

Het belooft dus een mooi, maar moeilijk seizoen te worden voor de Twentenaren. Twente hoopt in Europa furore te kunnen maken, maar makkelijk gaat het niet worden. Ook in de Eredivisie hopen de Tukkers toch weer voor een mooie Champions League kwalificatieplek te kunnen gaan. Weet Oosting dit ook te bereiken of eindigt het zelfs in meer?

Winnaar Website Kansen
FC Twente wordt kampioen BetMGM
21.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

Andere teams

Uiteraard bestaan er nog andere teams in de Eredivisie. Helaas lijkt het er niet op dat veel andere teams kans gaan maken. Wie weet gebeurt er een wonder en weet een RKC Waalwijk met het kampioenschap ervandoor te gaan. Verder lijkt dat toch niet heel aannemelijk en verwachten wij dat de huidige ‘top 5’ ook de meeste kansen zullen hebben.

Alternatieve voorspellingen

Naast voorspellen wie er kampioen gaat worden in de Eredivisie kan je ook nog voor andere opties gaan. Zo kun je ook voorspellen wie er in de top 4 zullen eindigen, wie er eventueel gaan degraderen of zelfs topscorers. Wij gaan in dit artikel ons focussen op de eerste twee. Ben je benieuwd wie er eventueel topscorer gaat worden kun je ook ons artikel daarover lezen.

FC Twente bemoeit zich in de top

FC Twente heeft nu al drie seizoenen op rij mooie doelstellingen behaald. In het seizoen van 2018/2019 speelde Twente nog in de Keuken Kampioen Divisie, maar in de laatste drie seizoenen wist het vierde, vijfde en derde te eindigen. Met Feyenoord wat zonder Arne Slot het moet gaan doen en een Ajax wat nog steeds niet het ‘normale’ Ajax is wat we gewend zijn, maakt FC Twente een goede kans om in de top 4 te eindigen. Hier staat dan ook een mooie quotering tegenover.

Winnaar Website Kansen
FC Twente eindigt in de top 4 BetMGM
2.10
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

Wie zal afscheid nemen van de Eredivisie na dit seizoen?

Natuurlijk zal het voor sommige teams niet een goed seizoen worden. Dat is geen makkelijke voorspelling, maar we kunnen zeker wel een poging wagen. NAC Breda wist ‘per ongeluk’ te promoveren naar de Eredivisie. Breda eindigde op een achtste (!) plek in de Keuken Kampioen Divisie en wist – door op een paar momenten dik te winnen – ineens toch te promoveren. Zo verloor het de terugwedstrijd tegen Excelsior voor definitieve promotie met 4-1, maar promoveerde het alsnog omdat het de eerste wedstrijd met 6-2 won. Verder lijkt Almere City het dit seizoen weeral niet makkelijk gaan hebben, ook van hen wordt er niet heel veel verwacht. Of weet Almere City toch te verrassen in de Eredivisie dit seizoen?

Winnaar Website Kansen
NAC Breda degradeert BetMGM
1.90
Almere City degradeert BetMGM
2.40
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

Wie wint hoeveel prijzen?

Naast dat je kan voorspellen wie er kampioen wordt, kun je ook een ‘voorzichtigere’ voorspelling doen. Zo kan je voorspellen hoeveel prijzen een bepaalde club wint. Deze prijzen gaan dan om de KNVB Beker, Eredivisie en een Europese titel (Champions League/Europa League/Conference League). Zo viel ons op dat 1 prijs voor Ajax een mooie odd van 3.50 oplevert. Het zou ons niets verbazen als Ajax toch bijvoorbeeld de KNVB Beker weet te pakken. Ook voor Feyenoord geldt dit, een mooie quoteirng staat tegenover één prijs voor de Rotterdammers.

Winnaar Website Kansen
Ajax wint 1 prijs BetMGM
3.50
Feyenoord wint 1 prijs BetMGM
2.50
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 augustus 2024 09:09.

Een top- of een flopseizoen? – onze Eredivisie voorspelling!

Uiteraard kunnen wij het ook niet laten om een eigen voorspelling te doen van de Eredivisie. Met de kennis die wij hebben op het moment van vandaag proberen wij een mooie voorspelling neer te zetten. Wie zal in onze ogen de meeste kans maken op de felbegeerde Eredivisie titel?

1.PSV Eindhoven10.FC Groningen
2.Ajax11.SC Heerenveen
3.FC Twente12.Fortuna Sittard
4.Feyenoord13.Willem II
5.AZ Alkmaar14.PEC Zwolle
6.FC Utrecht15.RKC Waalwijk
7.SC Heerenveen16.Heracles Almelo
8.Sparta Rotterdam17.Almere City
9.NEC Nijmegen18.NAC Breda

In onze ogen is het vrij logisch dat PSV Eindhoven kampioen zal worden. Als enige team in de top lijkt de ploeg van Peter Bosz zich nog redelijk intact te hebben gehouden en is Bosz nog steeds de coach. Zo zijn Francesco Farioli en Brian Priske nieuwe trainers en is het altijd onzeker hoe nieuwe trainers het gaan doen. FC Twente zal zeker weer kans maken op een mooie plek in de top vier en misschien zelfs meer. Zoals we eerder al beschreven zien wij niet dat Almere City en NAC Breda het goed gaan doen dit seizoen. Ook Heracles Almelo is in onze ogen helaas een kanshebber voor nacompetitie of eventueel erger. Verder zijn het niet erg opvallende namen, behalve dan dat Feyenoord het misschien slechter zal doen dan verwacht.

Hoe werkt wedden op kampioenschappen?

Het wedden op kampioenschappen of alternatieve weddenschappen zijn vrij makkelijk te begrijpen. Hierdoor zijn ze ook nog eens redelijk populair onder de sportwedders. Kort gezegd: je wedt op het team waarvan je verwacht bijvoorbeeld kampioen te worden en dan moet je een seizoen wachten. Wel leuk als je van tevoren een soort Eredivisie voorspelling wil maken!

Deze weddenschappen worden ook pas bij het einde van het seizoen goedgekeurd, mits een team die op de tweede plek staat geen kans meer maakt op de kampioenschap. Verder zijn er dus mooie quoteringen te vinden aan het begin van het seizoen. Hier kan je dan soms ook van profiteren!

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie