‘Erling Haaland maakt bizarre supertransfer’

Foto: ‘Erling Haaland maakt bizarre supertransfer’

Erling Haaland is dit seizoen op schot voor Manchester City, al lijkt er inmiddels een klein beetje zand in de motor gekomen te zijn. Maar… speelt hij in het aankomende voetbaljaar óók nog in het Etihad Stadium? SPORT waagt het te betwijfelen.

Erling Haaland na dit seizoen naar FC Barcelona?

Het is algemeen bekend dat er een groot onderzoek gaande is naar het financiële wel en wee rond de regerend landskampioen van de Premier League. Er liggen maar liefst 115 aanklachten tegen The Citizens en als die schuldig worden bevonden, worden ze hoogstwaarschijnlijk keihard gestraft. Zelfs degradatie naar de Championship is dan een optie, en in dat geval kan City iemand als Haaland natuurlijk niet meer betalen.

Daar hoopt FC Barcelona weer van te kunnen profiteren. Momenteel maakt Robert Lewandowski de doelpuntjes van de Catalanen nog, maar de Pool is natuurlijk al op leeftijd: de Pool is al weer 36 jaar oud. In de zomer van 2025 moet hij daarom worden vervangen en Haaland is volgens het bovengenoemde dagblad optie numero één voor die wisseling van de wacht.

Doelpuntenmachine met korting

Dan zal City overigens wel korting moeten verstrekken op zijn doelpuntenmachine, want diens marktwaarde wordt geschat op 180 miljoen euro. Overigens zou hij wel een vaste afkoopclausule in zijn contract hebben staan, maar de details hieromtrent zijn ietwat onduidelijk. De situatie van Barça is echter bekend: de werkgever van onder meer Frenkie de Jong kampt al jaren met financiële problemen.

Komt Haaland niet naar Catalonië, dan heeft Barcelona nog een aantal andere opties. Benjamin Sesko van RB Leipzig bijvoorbeeld en Viktor Gyökeres van Sporting Portugal. Maar het is wel duidelijk dat de droom van de Catalanen een Noors tintje heeft.

Zie jij dit gebeuren?

  • Ik wel
  • Ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie