Ervaren middenvelder niet meer beschikbaar voor Kroatië, maar het is niet Modric

Foto: Ervaren middenvelder niet meer beschikbaar voor Kroatië, maar het is niet Modric

Het EK in Duitsland is niet het laatste kunststukje van Luka Modric als international. De 38-jarige middenvelder van Real Madrid is opgeroepen voor de twee komende Nations League-duels. Met Marcelo Brozovic ontbreekt er wel een ervaren middenvelder.

Luka Modric blijft doorgaan bij Kroatische nationale ploeg

Kroatië beleefde, met Modric als aanvoerder, een teleurstellend EK met een vroege uitschakeling in de groepsfase. Menigeen dacht dat de 178-voudig international zou stoppen bij de nationale ploeg, maar dat blijkt niet het geval. Bondscoach Zlatko Dalic heeft voor de Nations League-duels met Portugal en Polen een plek voor Modric ingeruimd in de Kroatische selectie.

De middenvelder van Real verlengde eerder al zijn contract bij de Spaanse topclub, terwijl ook geruchten gingen dat hij De Koninklijke zou verlaten. Niets bleek minder waar: was vorige week was hij nog invaller bij de strijd om de Europese Super Cup tegen Atalanta Bergamo. Dankzij de zege in Warschau schreef Modric geschiedenis door zijn 27ste prijs in ontvangst te nemen.

Wél afscheid Brozovic

In tegenstelling tot Modric besloot Marcelo Brozovic zich niet meer beschikbaar te stellen voor Kroatië. Dat liet hij vorige week aan de keuzeheer weten. Ajax-verdediger Josip Sutalo en Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec zijn wel opgeroepen voor de interlands in september tegen Portugal en Polen. De recent uit Amsterdam vertrokken Borna Sosa is er eveneens bij. De derde tegenstander van de Kroaten in de groep is Schotland.

Had Modric beter kunnen stoppen bij Kroatië?

  • Ja, was een mooi moment
  • Zeker niet
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie