‘ESPN dreigt Eredivisievoetbal te verliezen’

Foto: ‘ESPN dreigt Eredivisievoetbal te verliezen’

Het consortium van kabelaars met KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en DELTA heeft volgens De Telegraaf een ultiem bod neergelegd bij de clubs in de Eredivisie. Met het bod zouden de televisierechten naar verluidt 200 miljoen euro moeten opleveren.

ESPN moet vrezen

ESPN heeft momenteel nog de rechten in handen, maar in de zomer van 2025 loopt de huidige verbintenis af. De sportzender deed dit kalenderjaar een poging om de uitzendrechten te behouden. Het wil met de Eredivisie graag een overeenkomst afsluiten die loopt van 2025 tot en met 2035 en waarmee anderhalf miljard euro gemoeid is.

Het leek op rozen te zitten. Naar verluidt waren de clubs in de Eredivisie zeer te spreken over het bod en zouden deze zo snel mogelijk een akkoord willen bereiken, zodat het financiële zekerheid heeft voor de toekomst. Ze wilden het op 8 mei al in stemming brengen, waarbij ze vijf zesde meerderheid van de clubs nodig zouden hebben.

Voorlopig is het echter de vraag of het zo een vaart gaat lopen, want het viertal kabelaars hebben de clubs behoorlijk verleidt met een lucratiever bod. Dinsdag presenteerde het aan Eredivisie CV-directeur Jan de Jong en de mediacommissie van de Eredivisieclubs een plan, waarmee de clubs 50 miljoen euro per jaar meer kunnen verdienen.

Beloften van de kabelaars

Ze hebben de aanwezigen verzekerd dat het voetbal in de Eredivisie ook na 2025 betaalbaar zal blijven en breed beschikbaar zal zijn voor de kijkers. Ze zullen het competitievoetbal daarbij niet alleen op een open net uitzenden, maar willen eveneens met elkaar concurreren om te voorkomen dat de prijs wordt opgedreven.

Moet de Eredivisie voor ESPN gaan?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, dit is een beter bod
1470+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie