ESPN-rel na ‘racistische’ uitspraak

Foto: ESPN-rel na ‘racistische’ uitspraak

ESPN-presentator Jan-Joost van Gangelen heeft opnieuw de tongen flink losgemaakt. De presentator baarde opzien met zijn ‘Japanse tongval’ rondom de competitiewedstrijd tussen NEC en Sparta. Bij de Rotterdammers en Nijmegenaren staan gezamenlijk vier Japanners onder contract, die Van Gangelen enigszins denigrerend benoemde. Eerder raakte Van Gangelen ook al in opspraak na uitlatingen over Ajax-spits Julian Rijkhoff.

Jan Joost van Gangelen zorgt voor opschudding met uitspraak Japanse spelers Sparta en NEC

Met een ‘Japanse tongval’ liet Van Gangelen zich in de show van ESPN uit over de Japanse spelers van Sparta en NEC. “Voor het eerst in de geschiedenis vier Japanners op het veld. Ik ben helemaal tevreden. We hebben net de rechten verkocht aan Fuji TV. Mito, Saito, Sano en Ogawa. Arigato (dankjewel in Japans, red.)”

Tafelgenoot Hugo Borst diende Van Gangelen direct van repliek. “Ik weet niet of je dat op die manier moet uitspreken.. Ik weet niet of je dat zo moet doen. Er zat toch een lichte spot in.” Het zorgde voor enige schrik bij de ESPN-presentator. “Hoezo?! Ik bestel geregeld sushi.” Borst vindt het echter niet kunnen, waarna Van Gangelen toch enigszins gepikeerd lijkt. “Nou ja, Hugo Borst, doe even normaal man.”

Op radio 538 wordt het fragment besproken en stelt Niels van Baarlen ‘dat dit gedrag vandaag de dag niet meer kan’. Daar is zijn collega Tim Klijn het echter niet mee eens. “Ik ken Jan-Joost een beetje, als er iemand níét racistisch is… Het is een lieve man die hier geen bijbedoelingen heeft. Hugo Borst gooit hem juist voor de bus.” Nieuwslezeres Florentien van der Meulen stelt met een knipoog ook dat ‘juist Hugo Borst een zak is’.

Van Gangelen zorgt ook voor ophef met uitspraken over Ajax-spits Rijkhoff

Eerder zorgde Van Gangelen ook al voor de nodige ophef met zijn vergelijking van Ajax-spits Julian Rijkhoff met rapper Snelle, wat ook voor de nodige discussie zorgde op het sociale medium X

Moet Van Gangelen op het matje worden geroepen voor zijn uitlatingen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
985+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie