Estavana waarschuwt Rafael: ‘Als je me verlaat, heb ik iemand om op terug te vallen’

Foto: Estavana waarschuwt Rafael: ‘Als je me verlaat, heb ik iemand om op terug te vallen’

Estavana Polman is momenteel actief op de Olympische Spelen. Met haar handbalploeg opende ze donderdagochtend met een benauwde zege op Angola. Onder toeziend oog van haar trotse lover Rafael van der Vaart, uiteraard.

Estavana Polman (vriendin Rafael van der Vaart) start goed op Olympische Spelen

Na afloop van de openingswedstrijd kreeg Polman volop complimenten van haar bondscoach, mede dankzij acht goals van haar hand. “Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd. Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel.”

“Ik heb genoten. Mijn lichaam voelt heel fit. Handbal is net als fietsen: je verleert het niet, maar het lichaam moet wel meewerken en dat is nu het geval bij mij”, vervolgt Polman (31). “Hoewel ik niet het idee had dat we het uit handen zouden geven, waren we zeker in de eerste helft niet fel genoeg in de dekking en renden we vaak wat chaotisch naar voren. Angola was best een lastige en fysiek sterke tegenstander, ze brachten in hun spel dingen mee die je in het Europese handbal niet zoveel ziet. Het kan allemaal wel beter bij ons, maar ik ben blij met de punten.”

Carrière als tv-persoonlijkheid

In het Algemeen Dagblad gaat Polman verder nog in op het feit dat ze naast handbalster ook tv-persoonlijkheid is geworden. Haar eerste presentatieklus was Beter Laat Dan Nooit. “Een geweldige ervaring. Ik mocht voor het televisieprogramma op reis met vier fantastische mannen (Henny Huisman, Edwin Rutten, Ad Visser en Frits Barend, red.). Ze zitten voor de rest van mijn leven in mijn hart. We hebben nog steeds veel contact in de groepsapp, ze volgen alles. Het was buiten mijn comfortzone, ik wist niet hoe het ging eindigen.”

“Het was hard werken, de dagen waren lang”, vervolgt ze. “Maar ik heb het geweldig gehad. Als het programma terugkomt, mogen ze me bellen. Het paste bij me, ik kon lekker mezelf zijn. Maar ik heb nog geen concrete televisie-ideeën voor na mijn carrière. Voor nu ben ik lekker handbalster en dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Ik heb nog een contract voor drie jaar bij mijn club.”

Televisierecensente Angela de Jong was zó onder de indruk van Polman als presentatrice dat ze ‘er bijna lesbisch van werd’. “Ik moest er heel hard om lachen. Ik zei tegen Raf: als je me verlaat, heb ik iemand om op terug te vallen. Het was een supercompliment. Ik hou wel van zo’n grappig stukje.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Kijk jij naar het handbal op de Spelen?

  • Ja
  • Nee
1246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie