‘Euforie bij Vitesse van korte duur: toekomst van crisisclub blijft zorgwekkend’

Foto: ‘Euforie bij Vitesse van korte duur: toekomst van crisisclub blijft zorgwekkend’

De euforie is overweldigend bij Vitesse dat gered lijkt en komend seizoen gewoon actief is in het profvoetbal. De Telegraaf tempert de vreugde door te benadrukken dat de toekomst nog steeds zorgwerkend is.

De Telegraaf tempert de euforie en stelt dat Vitesse allerminst uit de problemen is

Ondanks het geweldige nieuws is de crisis in Arnhem is allerminst opgelost. Deze is eigenlijk alleen maar ingewikkelder geworden, beweert de krant zaterdagavond. Vitesse heeft immers nog steeds een enorme schuldenlast van ongeveer 21,5 miljoen euro. Hierdoor blijft de Gelderse club een speelbal van zakenmensen, die hun eigen belangen hebben. Coley Parry staat vooraan in de rij met een claim van 17 miljoen euro.

De Amerikaanse zakenman had wel een groot aandeel in het slagen van plan-B. Vitesse durfde het namelijk niet aan om volledig te gokken op Guus Franke. Laatstgenoemde hoopte de KNVB voor een ultimatum te stellen: óf hem goedkeuren óf de club laten verdwijnen. Zonder Franke is de club er nu in geslaagd om de licentie veilig te stellen, maar De Telegraaf noemt het ‘lapwerk’. Het is zeker nog niet eind goed al goed, klinkt het.

Geen uitgemaakte zaak

De ergste druk is er voorlopig even af, blijft Vitesse in crisis verkeren. “Er moet echter nog heel wat water door de Nederrijn stromen, voordat Vitesse weer een club met een enigszins gezond toekomstperspectief is”, klinkt de waarschuwing. En hoewel Vitesse de verlosser ziet in Franke valt dat nog te bezien. Zelfs áls de KNVB zijn overname goedkeurt. “De belangrijkste vraag is nu hoe Franke zich op gaat stellen en of hij de overname zal doorzetten na het door hem niet gewenste traject van plan-B. Met zijn verklaring afgelopen week, dat hij zich beraadt op zijn positie, maakte de zakenman duidelijk, dat het geen uitgemaakte zaak is, dat hij de overname doorzet nu het niet allemaal verloopt, zoals hij had gewild.”

Maar er is nog een ander heikel punt rond het akkoord tussen Parry en Franke. “Als Franke en Parry een deal zijn overeengekomen, waarbij de Amerikaan in de ogen van de KNVB te veel zeggenschap heeft gekregen, zal die niet worden goedgekeurd. Dan valt de deal tussen Franke en Parry in duigen en verdwijnt daarmee ook de basis onder de overname door de in Zwitserland residerende zakenman.”

Het zou betekenen dat de schuld Vitesse blijft achtervolgen. De Telegraaf vraagt zich af wie dan nog in wil stappen. “De beste overnamekandidaat die de afgelopen maanden de revue is gepasseerd, de Amerikaanse sportinvesteerder Frank McCourt, die eigenaar is van Olympique Marseille, trok zich schielijk terug vanwege de claim van Parry.”

Terechte zorgen?

  • 100%
  • Nee, wel erg negatief
326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie