Euforische Farioli: “Trots om onderdeel van de Ajax-familie te zijn”

Foto: Euforische Farioli: “Trots om onderdeel van de Ajax-familie te zijn”

Francesco Farioli heeft teruggeblikt op zijn eerste maanden als Ajax-trainer. Dat deed de Italiaanse oefenmeester via een bericht op zijn sociale kanalen. Daarin vertelt Farioli onder meer dat hij blij is om trainer van Ajax te zijn.

Farioli spreekt zich uit over zijn eerste maanden bij Ajax

Farioli lijkt Ajax langzamerhand weer op de rails te krijgen en plaatste zich onder meer met de Amsterdammers voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Farioli vertelt ook in zijn boodschap over de wederopbouw van Ajax. “Iedereen dacht dat het onze eerste missie bij Ajax was om een ​​plek in een Europese competitie veilig te stellen. Maar er moest iets groters worden bereikt. Samen met de club wisten we dat we iets moesten opbouwen dat belangrijker was dan alleen resultaten op het veld: hoop, vertrouwen, vreugde, eenheid en saamhorigheid.”

Volgens Farioli is echter nog wel een lange weg te gaan. “Ajax werd gezien als een slapende reus. En vanaf dag één is onze prioriteit om hard te werken om de stemming, mentaliteit, teamgeest en aanpak te veranderen. In de kleedkamer en rond het team. Ik wil duidelijk zijn: we hebben nog niets bereikt, we hebben alleen de eerste stap gezet in een lange reis.”

De Italiaanse oefenmeester vindt vooral de eenheid daarin belangrijk. “We hebben het allemaal samen gedaan: club, team en fans. We zijn hetzelfde team, we hebben dezelfde fans, maar nu hebben we een totaal andere energie. En dat is de brandstof die we nodig hebben om hard te blijven werken om het oude Ajax terug te brengen. Deze energie zou een nieuw startpunt moeten zijn.”

Farioli predikt eenheid bij Ajax

Farioli vind het dan ook een genot om voor Ajax te werken. “Ik voel dat er een groeiende band is tussen het team en de fans. Voor ons, als team, is het het allerbelangrijkste om verbonden te zijn met onze fans. We willen onze ambitie, onze inspanning en onze emoties delen. We willen trots zijn om samen Ajax te zijn. We hebben enorm genoten van deze wedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Elke avond uitverkocht: dit is blind vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde. Los van het resultaat en de Europese kwalificatie, hebben we echt genoten van de geweldige sfeer: de energie in de Arena was absoluut ongelooflijk.”

De oefenmeester is dan ook trots op wat Ajax tot nu toe heeft weten te bereiken. “Dat maakt me ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt in onze eerste elf weken. Dit is pas de eerste stap. Niemand had gedacht dat het makkelijk zou worden, maar vanaf dag één wisten we dat het de moeite waard zou zijn. Ik ben er echt trots op om deel uit te maken van deze club, dit team en deze Ajax-familie. Bedankt allemaal en tot ziens in de Arena.”

Is Farioli de juiste trainer voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik uiteindelijk niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie