Europees sprookje Go Ahead Eagles eindigt tegen Brann

Go Ahead Eagles is in de tweede voorronde van de Conference League uitgeschakeld. Tegenstander SK Brann was met 2-1 te sterk en verzekerde zich daarmee voor de volgende ronde.

Vroege voorsprong van Go Ahead Eagles

De start van Go Ahead Eagles was zeer hoopgevend. De bezoekers begonnen ijzersterk en stonden binnen enkele minuten al op een voorsprong. Søren Tengstedt schoot de bal via de binnenkant van de paal raak, waardoor de club uit Deventer direct een goede uitgangspositie voor de rest van de wedstrijd had.

Na de openingstreffer bleef het goed voetballen en drong het SK Brann terug op eigen speelhelft. Meerdere kansen volgden, maar het resulteerde niet in een doelpunt. Na een half uur veranderde het spelbeeld en vlak voor de theepauze zorgde Bård Finne hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker.

Brann in voorronde Conference League te sterk

Bij Go Ahead Eagles bleef er daarom in de rust een nare nasmaak hangen. Het probeerde in de tweede helft weer grip op het duel te krijgen, maar Brann bleek sterker te zijn en zorgde na een uur spelen zelfs voor een voorsprong. Uit een hoekschop was het Fredrik Pallesen Knudsen die de 2-1 op het scorebord zette.

Het was buiten het bereik van Jeffrey de Lange. De doelverdediger keepte een uitstekende wedstrijd en bood vlak daarvoor nog redding na een schot van Joachim Soltvedt, maar moest ditmaal alsnog toegeven. Voor Go Ahead Eagles zat er niets anders op dan op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

In de slotfase probeerde Go Ahead Eagles om in de buurt te komen van het vijandelijk doel, maar Brann was diverse malen slim genoeg om grote kansen te voorkomen. Daardoor gingen de Noren door naar de volgende ronde, terwijl Go Ahead Eagles het Europese sprookje zag eindigen.

Scoreverloop: 0-1 (2′) Søren Tengstedt, 1-1 (42′) Bård Finne, 2-1 (62′) Fredrik Pallesen Knudsen

Is Go Ahead Eagles terecht uitgeschakeld?