Ex-Twente speler over verschil in uitsupporters: ‘In Nederland nooit meegemaakt’

Foto: Ex-Twente speler over verschil in uitsupporters: ‘In Nederland nooit meegemaakt’

Wie het Schotse voetbal volgt, een aanrader trouwens, zal bij de blauwe club uit Glasgow veel bekende gezichten zien. Rangers bezit momenteel de derde plek en heeft een flinke Eredivisie in de gelederen. Cyriel Dessers, Robin Pröpper, Václav Cerny, Danilo en de gehuurde Feyenoorder Neraysho Kasanwirjo spelen dit seizoen allemaal bij de club.

Nieuwbakken Rangers-spelers kijken reikhalzend uit naar Ibrox-ervaring

Zij die pas in hun debuutseizoen bij Rangers zitten hebben nog niet het genot gehad om te spelen in Ibrox Stadium, het iconische thuisfront van de Schotste club. Tot nu toe gebruikte de club Hampden Park, het nationale stadion van het land. Robin Pröpper, die in augustus FC Twente inruilde voor Rangers FC, sprak tegenover STV News over de fans in Nederland en Schotland. “Het was mooi om te zien hoeveel supporters er waren zondag. In Nederland heb ik dat nog nooit meegemaakt, zoveel fans bij een uitwedstrijd. Als we dat ook zo doen in eigen huis, zou dat heel speciaal zijn. Ik kan niet wachten om daar te spelen.”

De 30-jarige Nederlander heeft al meteen een plek in de basis opgeëist, nadat hij tijdens zijn debuut in de Schotse Premier League een eigen doelpunt maakte. Voor oud-teamgenoot Cerny, die wordt uitgeleend door Wolfsburg, is de campagne begonnen met een goal en assist. Een goede plek voor spelers met een verleden op het hoogste niveau van Nederland dus, dat zijn Rangers en Celtic eigenlijk altijd wel geweest.

Wat vindt jij van Robin Pröppers uitspraak?

  • Kan kloppen en hij zegt het natuurlijk voor nieuwe fans
  • Respectloos richting FC Twente-fans
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie