Excelsior doet goede zaken in strijd om lijfsbehoud

Excelsior heeft vrijdagavond een belangrijke stap gezet in de strijd om lijfsbehoud. De nummer zestien van de Eredivisie boekte een welkome overwinning op Go Ahead Eagles: 2-1.

Kralingers winnen met 2-1

In het Rotterdamse Kralingen werd er niet gescoord in de eerste 45 minuten. Julian Baas zorgde voor serieuze dreiging middels een vrije trap, maar zijn inzet spatte uiteen op de kruising. Aan de andere kant had doelman Stijn van Gassel het geluk dat een losgelaten bal niet tegen de touwen werd geschoten door Go Ahead Eagles.

De openingstreffer viel vroeg in de tweede helft alsnog. Ajax-huurling Kik Pierie probeerde een hakbal, maar in plaats daarvan schoot de bal door tot bij de tweede paal en daar tikte Couhaib Driouech eenvoudig de 1-0 tegen de touwen. Zeven minuten later trok Willum Willumsson de verhoudingen alweer gelijk door een rebound te verzilveren.

De tweede helft was aanzienlijk leuker dan de eerste helft. In de 65ste minuut viel al het derde doelpunt, waarbij Excelsior de voorsprong herstelde. Na een geblokt schot van Kenzo Goudmijn kegelde Julian Baas overtuigend raak voor de Kralingers: 2-1.

Excelsior draagt de zestiende positie voorlopig over aan FC Emmen, dat dit weekend naar Ajax afreist. Het gat met de nummers zeventien en achttien is bovendien groot te noemen, waardoor directe degradatie sowieso vermeden lijkt.

Scoreverloop: 1-0 (54′) C. Driouech, 1-1 (61′) W. Willumsson, 2-1 (65′) J. Baas

Wint Feyenoord met 1-3 bij Cambuur?