Excelsior pakt ADO hard aan, remise Vitesse

Excelsior heeft vrijdagavond indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers boekten een afgetekende overwinning op het veld van ADO Den Haag: 0-5.

ADO Den Haag krijgt in eigen huis pak slaag van Excelsior

Excelsior begon het seizoen met een valse start, maar heeft inmiddels de draai gevonden. In Den Haag opende Noah Naujoks de score na 22 minuten spelen. Al voor rust had hij de score kunnen verdubbelen, ware het niet dat doelman Tim Coremans de Haagse formatie in de race hield.

In de tweede helft liep Excelsior alsnog weg van ADO. Tussen de 58ste en 63ste minuut gooiden Richie Omorowa en Cedric Hatenboer de wedstrijd in het slot. Invallers Mike van Duinen (ex-ADO) en Jerolldino Armantrading zorgden voor een vijfklapper.

Vitesse niet langs Eindhoven

Vitesse en FC Eindhoven hebben elkaar in evenwicht gehouden. Alexander Büttner schoot de Arnhemmers na een klein half uur spelen naar een 1-0 voorsprong door een strafschop te benutten, maar ook de bezoekers mochten aanleggen vanaf de stip. Boris van Schuppen bepaalde de eindstand op 1-1.

Cambuur verder in het nauw

SC Cambuur wil graag uitgroeien tot een vaste Eredivisie-club, maar het is zelfs maar de vraag of de play-offs dit seizoen een realistisch doel zijn. De Leeuwarders verloren vrijdag voor de derde wedstrijd op rij: 2-0 voor FC Dordrecht. Devin Haen en Joep van der Sluijs zorgden voor nóg grotere kopzorgen bij trainer Henk de Jong. Beide teams eindigden de avond met tien man.