Excelsior toont veerkracht in Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond twee dure punten gemorst. De manschappen van Henk Fraser verspeelden in eigen huis een 2-0 voorsprong op Excelsior: 2-2.

RKC geeft zege uit handen

De Waalwijkers schoten goed uit de startblokken. Binnen tien minuten had RKC al op voorsprong kunnen staan, maar zowel Filip Stevanovic als Chris Lokesa slaagde er niet in om doelman Stijn van Gassel te passeren. Na ruim twintig minuten spelen viel de verdiende 1-0 dan toch: Yassin Oukili werkte doeltreffend af na goed voorbereidend werk van Julian Lelieveld.

Excelsior zorgde na een klein half uur spelen voor het eerste echte gevaar. Zowel Siebe Horemans als Cisse Sandra kreeg de mogelijkheid om uit te halen, maar in beide gevallen redde Etiënne Vaessen. Vlak voor rust mikte Couhaib Driouech de bal voorlangs namens de Kralingers.

Eigen doelpunt helpt Kralingers

Na een uur spelen verdubbelde RKC de marge. Met zijn tweede treffer van de avond leek Oukili de wedstrijd in Waalwijks voordeel te beslissen, maar Excelsior bleek niet voornemens om op te geven. Nikolas Agrafiotis bracht de spanning terug door in de 74ste minuut via RKC’er Dario Van den Buijs af te ronden.

Excelsior kreeg loon naar werken. In de tachtigste minuut schoot Julian Baas een vrije trap fraai achter Vaessen, waardoor de Kralingers met een punt vertrekken uit Waalwijk.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Y. Oukili, 2-0 (60′) Y. Oukili, 2-1 (74′) D. Van den Buijs (eigen doelpunt), 2-2 (80′) J. Baas