Farioli deelt dikke, vette waarschuwing uit aan eigen team

Foto: Farioli deelt dikke, vette waarschuwing uit aan eigen team

Ajax won op donderdagavond met 1-4 van Jagiellonia Bialystok en dat betekent dat de terugwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eigenlijk voor spek en bonen is. Toch? Oefenmeester Francesco Farioli lijkt daar anders over te denken en deelt een waarschuwing uit aan zijn eigen team.

Francesco Farioli waarschuwt Ajacieden na walk-over

De Italiaan vertelt op de persconferentie na het duel in Polen, opgetekend SoccerNews (Przemyslaw Langier): “Ergens is er toch ook teleurstelling, want we hadden meer doelpunten kunnen maken (bijvoorbeeld als Mika Godts zijn strafschop had benut, red.). Dan hadden we dit hoofdstuk vanavond al afgesloten.” Maar met 1-4 is dat toch ook al het geval? “Natuurlijk zijn wij in het voordeel, maar volgende week komen ze naar Amsterdam en gaan ze alles op alles zetten. Ze hebben niets meer te verliezen. Vanaf de allereerste minuut kunnen ze losgaan.”

Steven Berghuis speelde een belangrijke rol voor Ajax. De multifunctionele Ajacied begon voor het eerst op het middenveld onder Farioli en dat smaakt naar meer. “Ja, hij was belangrijk. Hij heeft voor veel goede momenten gezorgd en vond altijd de ruimte. Hij speelde de spelers voor hem aan, de spelers in het midden. Maar vergeet ook het drukzetten niet, dat deed hij fantastisch. Maar dat geldt ook voor Kenneth Taylor.”

‘Ben jij nou zo…?’

Was Jagiellonia Bialystok nou zo slecht of was Ajax zo goed? Daar denkt de Italiaan het zijne van: “We hebben alle respect voor de tegenstander, ze zijn niet voor niets de regerend landskampioen van Polen. Aan het begin van de wedstrijd stonden ze met zijn vijven te verdedigen, met een ‘diamant’ op het middenveld. Dat betekent dat het huiswerk was gedaan. Maar onze spelers draaiden dat om. Ze vonden de oplossingen, de mogelijkheden die op het veld lagen. Wie is dan beter dan wie? Dat maakt niet zoveel uit. Het gaat om het momentum.”

Farioli is überhaupt behoorlijk positief over Jagiellonia, want als hij de vraag krijgt of één van de Polen indruk op hem heeft gemaakt, antwoordt hij: “Eén? Meer dan één. In de voorbereiding op dit duel hebben we alle spelers bekeken, één voor één. Daarna hebben we de spelers ingelicht. Er zijn vier à vijf speler die echt indrukwekkend zijn.”

Doet hij dit voor de vorm?

  • Ja
  • Nee
507+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie